Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της στο Playboy το 1989, η Πάμελα Άντερσον αποτελεί σταθερό στοιχείο της ποπ κουλτούρας, όπως και η Μέριλιν Μονρόε. Από το να τρέχει σε αργή κίνηση με ένα ψηλοκομμένο κόκκινο μαγιό στο Baywatch μέχρι να κοσμεί αμέτρητα κόκκινα χαλιά με αυθάδη clubwear της δεκαετίας του ’90, η Άντερσον άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στη δεκαετία.

Πάμελα Άντερσον

Περισσότερα από 30 χρόνια μετά την είσοδό της στο προσκήνιο, η Άντερσον παραμένει δημοφιλής όσο ποτέ, χάρη στην πρόσφατη μίνι σειρά Pam & Tommy (στην οποία δεν είχε καμία συμμετοχή) που περιγράφει λεπτομερώς τη διαμάχη γύρω από την περιβόητη σεξουαλική κασέτα που διέρρευσε με τον πρώην σύζυγό της, τον ροκά Tommy Lee, καθώς και το πρόσφατο ντεμπούτο της στο Μπρόντγουεϊ ως Roxie Hart στο Chicago, και ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix όπου σκοπεύει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τη ζωή της με τα δικά της λόγια. Ακολουθούν, λοιπόν, πέντε συναρπαστικές αλήθειες που δεν γνωρίζετε για την πληθωρική σταρ.

Ανακαλύφθηκε μετά την προβολή της σε μια γιγαντοοθόνη από έναν αγώνα ποδοσφαίρου

Πάμελα Άντερσον

Η Άντερσον έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway το 2022, αλλά στην πραγματικότητα έκανε το ξεκίνημά της αφού εμφανίστηκε σε μία γιγαντοοθόνη σε έναν αγώνα των BC Lions το 1989. Η ιστορία της ανακάλυψης και της γρήγορης ανόδου της Άντερσον στη φήμη είναι βγαλμένη από ένα σύγχρονο παραμύθι. Το 1989, σε ηλικία 22 ετών, η άγνωστη τότε Άντερσον ήταν θεατής σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου των BC Lions. Εμφανίστηκε στην οθόνη του γηπέδου και έτυχε να φοράει μια μπλούζα με το λογότυπο της μπύρας Labatt. Η φυσική ομορφιά της Άντερσον έκανε μεγάλη εντύπωση, με την εταιρεία να την προσλαμβάνει γρήγορα ως μοντέλο. Ήταν την ίδια χρονιά που εμφανίστηκε στο πρώτο της εξώφυλλο στο Playboy. «Κοίταξα στη μεγάλη οθόνη και είδα αυτό το τεράστιο πρόσωπο, και κοιτάζω και λέω: “Θεέ μου, αυτή είμαι εγώ”. Δεν αναγνώρισα καν τον εαυτό μου», θυμήθηκε σε συνέντευξή της στο Inside Edition το 1992.

Έγραψε ιστορία στο Playboy

Πάμελα Άντερσον

Η Άντερσον εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Playboy περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα στη μακρά ιστορία του περιοδικού -για την ακρίβεια 14 φορές. Ήταν Playmate του μήνα τον Φεβρουάριο του 1990 και ήταν εξώφυλλο καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας και μέχρι τη δεκαετία του 2000. Μετά τον θάνατο του Χιου Χέφνερ το 2017, σύμφωνα με το mentalfloss.com, αποκάλεσε τον αμφιλεγόμενο εκδότη, το περιοδικό του οποίου εδραίωσε σταθερά τη θέση της ως σύμβολο του σεξ ως «το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μου».

Έχει γράψει διάφορα βιβλία εμπνευσμένα από τη ζωή της

Η Άντερσον δεν είναι απλώς μοντέλο και ηθοποιός, είναι, επίσης, και συγγραφέας. Το 2004, δημοσίευσε το πρώτο της μυθιστόρημα – ένα beach read για μια ελεύθερη, φανταστική εκδοχή του εαυτού της, με το εύστοχο όνομα Star Wood Leigh. Αργότερα κυκλοφόρησε μια συνέχεια, το Star Struck, με έναν όχι και τόσο αδιόρατο αντικαταστάτη του Τόμι Λι. Έχει επίσης εκδώσει το βιβλίο Raw, με φωτογραφίες από τα παρασκήνια της Emma Dunlavy, διανθισμένες με χειρόγραφες λέξεις της Anderson, και το Lust for Love: Reindling Intimacy and Passion in Your Relationship, ένα βιβλίο σεξουαλικής αυτοβοήθειας που έγραψε μαζί με τον διάσημο ορθόδοξο ραβίνο Shmuley Boteach.

Έκανε το χαρακτηριστικό τατουάζ στο μπράτσο της για έναν ρόλο

Πάμελα Άντερσον

Το 1995, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Barb Wire, η Άντερσον έκανε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ με αγκαθωτό σύρμα που περιτριγύριζε τον αριστερό της δικέφαλο. Το τατουάζ ήταν μέρος του στυλ του χαρακτήρα, αλλά αντί να χρησιμοποιήσει ένα ψεύτικο, η ηθοποιός αποφάσισε να το τολμήσει και να βάλει πραγματικά τατουάζ, λέγοντας στους Los Angeles Times το 1995 ότι «Οι άνθρωποι του μακιγιάζ θα το ζωγράφιζαν αυτό στο χέρι μου κάθε μέρα, αλλά έβαλα έναν καλλιτέχνη τατουάζ να το σχεδιάσει πάνω μου και το φορούσα για μισή μέρα για να δω πώς φαινόταν. Αποφάσισα να προχωρήσω και να το κάνω. Το λατρεύω. Νομίζω ότι είναι πολύ θηλυκό, για συρματόπλεγμα». Το 2014, ωστόσο, το αφαίρεσε.

Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του Τζούλιαν Ασάνζ

Assange - Ασάνζ

Ο ακτιβισμός της Άντερσον δεν περιορίζεται μόνο στα δικαιώματα των ζώων. Το 2014, έγινε φίλη με τον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ. Έκτοτε είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του έργου του και έχει διαμαρτυρηθεί για λογαριασμό του, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες εναντίον του «απλώς μια ποινικοποίηση του ελεύθερου Τύπου». Η Άντερσον άσκησε επιθετικές πιέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ να του δώσει χάρη και χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιστήσει την προσοχή στην υπόθεση του πληροφοριοδότη. Επισκέφθηκε μάλιστα τον Ασάνζ στη φυλακή και τον υπερασπίστηκε με πάθος σε πολλές εμφανίσεις της στα μέσα ενημέρωσης και συνεντεύξεις.