Ο Γιώργος Νταλάρας μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και στη Ναταλία Γερμανού σχολίασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή κι αναφέρθηκε στις συναυλίες που οργανώνονται για να μαζευτούν χρήματα για τα θύματα.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης τόνισε αρχικά πως σε τέτοιες συνθήκες, δεν θα έπρεπε ο κόσμος να διχάζεται.

«Γύρω μας καίγονται ολόκληρες χώρες και γίνεται πάρα πολλά χρόνια αυτό. Νομίζαμε ότι ήμασταν μια ευτυχισμένη γενιά, θυμάμαι τη μανούλα μου που μου έλεγε ότι “ο πόλεμος κάθε 30 χρόνια δεν συγκρατιέται και βγαίνει παγανιά”. Και το είπε μια γυναίκα που ήρθε μωρό από τη Σμύρνη. Φαίνεται ότι η μοίρα μας είναι να τρώει ο ένας τον άλλον, νόμιζα ότι ο κόσμος θα ωριμάσει. Δυστυχώς, γίνεται μόνο με ιδιωφέλεια και σκοτεινούς λόγους», είπε.

Για τη συμμετοχή του στη συναυλία ειρήνης και όλα τα σχόλια που έχουν ακουστεί για ένα θέμα που έχει προκαλέσει και μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ , ο δημοφιλής τραγουδιστής είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν θα μπορούσα να μην το κάνω, γιατί το κάνω αυτό σε όλη μου τη ζωή. Συμμετέχω στη συναυλία, γιατί με κινητοποιεί αυτό το ολέθριο γεγονός της εισβολής σε μια ελεύθερη χώρα και της ολοκληρωτικής καταστροφής. Όσο περνάνε οι μέρες στην Ουκρανία, ο ουρανός “βρέχει” βόμβες και θάβονται ζωντανοί άνθρωποι, μητέρες και παιδιά. Καταστρέφονται οι δομές μιας χώρας. Θα πάω σε όποιον οργανισμό ή πρωτοβουλία ζητάει να προσφέρει. Με αυτές τις αξίες μεγάλωσα», και κλείνοντας για αυτό το θέμα τόνισε πως:

«Ζούμε σε μια θολή πραγματικότητα και δυστυχώς, ο οπαδισμός γίνεται διχαστική πραγματικότητα για τον τόπο μας. Παραμονεύουν δίπλα μας κίνδυνοι, πρέπει να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον με ανθρωπιά, γιατί δεν είμαστε μόνο εμείς, αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο. Είμαστε κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας»