Τηλεμαραθώνιο ο οποίος αποσκοπεί στην στήριξη του ουκρανικού λαού ο οποίος βιώνει τη φρικαλεότητα του πολέμου μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα, προσπαθεί να οργανώσει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ο συνθέτης και στιχουργός, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους πως δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τον οργανώσουν.

Συγκεκριμένα, ο Διονύσης Σαββόπουλος έγραψε στην ανάρτησή του: «Αγαπητοί συνάδελφοι. Είπαμε μετά την πρωτοβουλία Δρογώση, να οργανώσουμε τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία και τους ξεριζωμένους, τους βομβαρδισμένους, τα ορφανά τους και τους πρόσφυγες. 10 μέρες τώρα κρατούν οι διαβουλεύσεις. Υπάρχουν επιφυλάξεις; Είμαι σίγουρος οτι η τηλεόραση θέλει να μας φιλοξενήσει σε κάποιο από τα κανάλια της. Και δεν πιστεύω οτι υπάρχουν επιφανείς συνάδελφοι που δυσκολεύονται να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν έναν τέτοιο σκοπό.

Γνωρίζω βέβαια τους δισταγμούς μερικών αξιαγάπητων συναδέλφων αλλά ο τηλεμαραθώνιος δεν θα είναι κατά της Ρωσίας η οποία άλλωστε υποφέρει επίσης από αυτόν τον δ. υπάλληλο που μεταλλάχθηκε σε αυτοκράτορα της. Χιλιάδες διαδηλωτές και εκατοντάδες δημοσιογράφοι μέσα σε όλη την Ρωσία διώκονται επειδή ζητούν όπως όλοι μας να σταματήσει αυτός ο πόλεμος.

Γνωρίζω επίσης οτι αρκετοί ομότεχνοι, όπως και εγώ, αποφεύγουμε τις ομαδοποιήσεις επειδή έχει καεί -και εμάς- η γούνα μας. Υπηρετούμε όμως μια αρχαία τέχνη που χαρακτηριζόταν πάντα για την ανθρωπιά και την ευαισθησία της και οφείλουμε νομίζω να σταθούμε τώρα πλάι σε αυτούς τους τυραννισμένους λαούς, επειγόντως μεν για λόγους ανθρωπιστικούς, εμμέσως δε -κατά την προσωπική μου γνώμη-, επειδή 30 χρόνια μετά το τέλος τους ψυχρού πολέμου ορθώνεται ένας αποθρασυμένος ολοκληρωτισμός σε εκείνη την παγωνιά εκεί πάνω πάλι. Πιστεύω οτι οι καινούριες γενιές θα χρειαστεί να υπερασπιστούν τις αξίες “της ελεύθερης και πλούσιας ζωής” την ανοιχτοσύνη της, τις δημιουργικές ιδέες, το σεβασμό του άλλου, τους θεσμούς της δημοκρατίας και είμαστε εμείς – το ελληνικό τραγούδι- που πρέπει τώρα να γίνουμε το παράδειγμα για τους ερχόμενους χωρίς άλλη χρονοτριβή. Διονύσης Σαββόπουλος».

Αγαπητοί συνάδελφοι,Είπαμε μετά την πρωτοβουλία Δρογώση, να οργανώσουμε τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία και τους…

Posted by Dionysis Savvopoulos on Tuesday, March 15, 2022

Η ενημέρωση του Στάθη Δρογώση για το ειδικό «Μουσικό Κουτί»

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Στάθης Δρογώσης, ενημέρωσε κι εκείνος με τη σειρά του τους διαδικτυακούς του φίλους μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η εκπομπή του, «Μουσικό κουτί» θα αναλάβουν την ειδική εκπομπή για την ιδέα του τηλεμαραθώνιου.

Συγκεκριμένα έγραψε: «#1 Επειδή μίλησε ο Διονύσης Σαββοπουλος θέλω να σας πω ότι μετά από πολλές δυσκολίες θα γίνει ένα ειδικό «μουσικό κουτί» με παρά πολλούς καλλιτέχνες που θα μαζέψει χρήματα υπέρ των προσφύγων της Ουκρανίας.Με τιμά η αναφορά του αλλά δεν έκανα κάτι σπουδαίο.

#2 Ο Νίκος Πορτοκάλογλου αγκάλιασε την πρωτοβουλία και θα μας πάρει κάποιες μέρες για να φτιάξουμε την ειδικη αυτή εκπομπή.

#3 Επίσης και μια άλλη πρωτοβουλία σε συνεργασία με οργανώσεις Ουκρανών προσπαθεί να διοργανώσει συναυλια. Κάποιοι θα πάμε και εκεί. Ανακοινώσεις για όλα σε λίγες μέρες».

https://twitter.com/stathisdrogosis/status/1503814312418320384?s=20&t=ToqK01nvLpEsFxmfI2BSaA