Η Δώρα Χρυσικού ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη, ενώ αναφέρθηκε στη συμβολή της μητέρας της, για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

«Στη μάνα μου οφείλω τα πάντα, είναι η ασπίδα και το τόξο μου. Επί της ουσίας η μητέρα μου με έσωσε. Με βοήθησε με τον τρόπο που είχα ανάγκη να βοηθηθώ. Χωρίς καθόλου υστερία, χωρίς καθόλου να μου μεταδίδει το δικό της άγχος. Η μητέρα μου βρήκε όλους τους γιατρούς, έτρεξε, άνοιξε τον δρόμο για να μπορέσω να ιαθώ και να μπορέσω να σταθώ στα πόδια μου», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε πως μίλησε δημόσια για την υγεία της, γιατί «ήθελα να δείξω την τσαλακωμένη εικόνα ενός ανθρώπου που είναι καρκινοπαθής, αλλά παρ’ όλα αυτά το παλεύει. Θεωρούσα πως ίσως αυτό που εγώ βιώνω να μπορεί να αγγίξει κάποιους ανθρώπους».

«Αν δεν είχα τη δουλειά και ένα deadline για τα γυρίσματα, νομίζω ότι θα είχα αφεθεί και θα είχα κυλήσει… Η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είναι κάτι που μου το είπαν οι γιατροί εξαρχής. Δεν είναι εύκολο, είναι ένα καθημερινό στοίχημα με τον εαυτό σου, διότι όταν βλέπεις το σώμα να φθείρεται και να μην έχεις δυνάμεις, αυτό σε καταβάλει. Η δουλειά βοηθάει πάρα πολύ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.