Η ταλαντούχα ηθοποιός εισέβαλε στην καθημερινότητά μας μέσα από την καθημερινή σειρά που πρωταγωνιστεί σε έναν… όχι και πολύ αγαπητό στο κοινό ρόλο. Ωστόσο, η Αθηνά Οικονομάκου είναι πολύ γλυκιά και απλή στη δική της καθημερινότητα, όπως η ίδια λέει.

«Όλη αυτή η λάμψη, που είναι ψεύτικη ορισμένες φορές. Δε μου αρέσει το ψεύτικο, η υποκρισία. Και εμείς ζούμε μια καθημερινή ζωή, τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, η δουλειά μας έχει τέτοιες απαιτήσεις» δήλωσε στο «Λοιπόν».
Μίλησε ακόμη για την προσωπική της ζωή και το πώς αντιμετωπίζει τα δημοσιεύματα του Τύπου που ασχολούνται μ’ αυτή.

«Δε μου αρέσει που ασχολούνται με τα προσωπικά μου και κάθε εβδομάδα δημοσιεύουν το καινούριο μου φλερτ ή πράγματα που δεν ισχύουν. Με ενοχλεί, αλλά κοιτάω να μη δίνω δικαιώματα. Προς το παρόν, αδιαφορώ».

Ξεκαθαρίζει πως ποτέ δε μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει σε κάποιον που έγραψε αναληθή πληροφορία για εκείνη. «Θα δώσω περισσότερη έκταση στο θέμα αν ασχοληθώ. Αν κάποια στιγμή ξεπεράσω τα όριά μου, δεν ξέρω σε τι σημείο θα φτάσω. Είναι κουραστικό να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχουν πέσει κάποιοι πάνω μου και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο τη δική μου δημοσιότητα» πρόσθεσε.

Όσο για το πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση αυτή οι δικοί της άνθρωποι, η γλυκιά ηθοποιός δηλώνει ότι το γεγονός αυτό ανησυχεί αλλά πολύ περισσότερο την οικογένειά της, στην οποία δίνει λόγο. «Οι γονείς μου στεναχωριούνται με όλα αυτά που γράφονται αλλά περισσότερο τους στεναχωρεί να μην πληγωθώ εγώ».

Αν και αποτελεί μέρος της showbiz, δηλώνει πως η ζωή της δεν έχει αλλάξει πολύ από τη δημοσιότητα, ενώ προσπαθεί να είναι προσεκτική και διακριτική. «Δεν ξεφεύγω από τα όριά μου, κοιτάω να μην προκαλώ τα βλέμματα, να μη δίνω δικαιώματα για την προσωπική μου ζωή. Προτιμώ να μην ακούγεται τίποτα για μένα και να είμαι ήσυχη, παρά να ακούγονται άσχημα πράγματα προκειμένου να είμαι στο προσκήνιο».