Η όμορφη ηθοποιός που έγινε πέτρα του σκανδάλου στη Γαλλία έχει ζήσει ξέγνοιαστα καλοκαίρια στο σπίτι του πρώην συζύγου της Σαντιάγο Αμιγκορένα στη Χώρα της Πάτμου. Δήλωσε γοητευμένη με το ελληνικό τοπίο και τις γεύσεις, ενώ συχνά έκανε κοντινές κρουαζιέρες στους Λειψούς, φθάνοντας ακόμα και στη Σύμη.

Ήταν το καλοκαίρι του 2009 στην απομονωμένη παραλία της Λάμπης. Ο Σαντιάγο, η Ζιλί και τα δύο ανήλικα παιδιά τους απολάμβαναν το ηλιοβασίλεμα τρώγοντας φρέσκα άρια στο ομώνυμο της παραλίας ταβερνάκι, πάνω στα κόκκινα βότσαλα. Έτσι θυμούνται οι ντόπιοι το τελευταίο καλοκαίρι της καινούριας αγαπημένης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, Ζιλί Γκαγιέ, στην Πάτμο.

Η γαλλίδα ηθοποιός, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», παντρεμένη τότε με τον διάσημο Γαλλοαργεντινό συγγραφέα, παραγωγό και σκηνοθέτη Σαντιάγο Αμιγκορένα, περνούσε τα καλοκαίρια της στα Δωδεκάνησα, όντας άγνωστη ανάμεσα σε αγνώστους. Στα καλντερίμια της χώρας της Πάτμου, μάλιστα, θρυλείται ότι πέρυσι τον Ιούλιο η όμορφη Ζιλί φιλοξένησε στο σπίτι της… πεθεράς της τον Φρανσουά Ολάντ! Η πληροφορία, που περιφέρεται από στόμα σε στόμα και έχει γίνει μύθος στο νησί δεν επιβεβαιώνεται, αλλά στην Πάτμο πολλοί έρχονται «ινκόγνιτο» και μένουν έτσι…