Η ταινία της Αντζελίνα Τζολί που γυρίζεται αυτές τις ημέρες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη εξακολουθεί να διχάζει και να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις, καθώς μετά την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να απαγορέψει τα γυρίσματα της ταινίας στη χώρα έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων.

Από τη μία αντιδρά η ένωση γυναικών που κακοποιήθηκαν στον πόλεμο με το αιτιολογικό ότι το σενάριο υποβαθμίζει τους μαζικούς βιασμούς, αλλά από την άλλη, πολλοί καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και η Βόσνια σκηνοθέτης Τζασμίλα Ζμπάνιτς δήλωσε ότι η απαγόρευση των γυρισμάτων της ταινίας στη Βοσνία είναι πράξη απολυταρχισμού.

Ο σκηνοθέτης Πιερ Ζαλίτσα ανέφερε ότι η Βοσνία τείνει να γίνει μία χώρα όπου οι καλλιτέχνες στερούνται ελευθερία της έκφρασης.

Η εταιρία Scout Film, που συνεργάζεται με την Τζολί για την παραγωγή της ταινίας ανακοίνωσε ότι οι αμερικανοί παραγωγοί έστειλαν το σενάριο στο υπουργείο Πολιτισμού όπως ζητήθηκε και εκτιμούν ότι «ίσως το υπουργείο αναθεωρήσει την απόφαση αν μελετήσει το σενάριο της ταινίας».

Σε ανακοίνωση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για της Πρόσφυγες, η Τζολί εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να μην επιτρέψει τα γυρίσματα στη Βοσνία και πρόσθεσε ότι η απόφαση βασίζεται σε παραπληροφόρηση.

Πάντως, η Πρόεδρος της ένωσης «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου» ζήτησε να συναντηθεί με την Α. Τζολί ώστε να την ενημερώσει για τις αντιρρήσεις της σχετικά με το σενάριο και η Αμερικανίδα ηθοποιός συμφώνησε για τη συνάντηση.