Φρενίτιδα μηνυμάτων στο διαδίκτυο προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση της γέννησης του βασιλικού βρέφους στο Λονδίνο. Τουλάχιστον 25.300 μηνύματα καταγράφονταν ανά λεπτό στο Twitter κατά την κορύφωση της κινητικότητας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, στοιχείο που δείχνει το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου για το συγκεκριμένο γεγονός, ανακοίνωσε το Twitter.

«Η λέξη κλειδί “βασιλικό μωρό” χρησιμοποιήθηκε τουλάχιστον 900.000 φορές» από τη στιγμή που η Κάθριν, η Δούκισσα του Κέμπριτζ, εισήχθη χθες το πρωί στο μαιευτήριο Σεν Μέρι της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Twitter.

Η είδηση αναμεταδόθηκε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια φορές στα «τιτιβίσματα», πρόσθεσε ο ιστότοπος αυτός κοινωνικής δικτύωσης.

Και η κορύφωση των συνομιλιών στο Twitter για το θέμα αυτό καταγράφηκε στις 20:37 τοπική ώρα (22:37 ώρα Ελλάδος) μερικά λεπτά μετά την ανακοίνωση της πολυαναμενόμενης γέννησης, με περισσότερα από 25.300 μηνύματα το λεπτό.

Στο Κλάρενς Χάουζ, η γραμματεία του βασιλικού ζεύγους μετείχε στη διαδικτυακή φρενίτιδα αναρτώντας νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Twitter και το Facebook την είδηση της εισαγωγής της Κέιτ στο μαιευτήριο, κατόπιν την ανακοίνωση της γέννησης του αγοριού, μια είδηση που αναμεταδόθηκε τουλάχιστον 15.000 φορές.

Η Κέιτ γέννησε χθες στις 16:24 τοπική ώρα ένα αγοράκι βάρους 3,8 κιλών, το οποίο θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ πέρασαν τη νύχτα στο μαιευτήριο μαζί με το μωρό τους που είναι καλά.

Εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης παραμένουν σήμερα έξω από το μαιευτήριο περιμένοντας να δουν το νεογέννητο να βγαίνει στην αγκαλιά των γονιών του.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν ανακοινώσει πότε το πριγκιπικό ζεύγος θα φύγει από το μαιευτήριο.
«Εξαρτάται από τους γονείς και την απόφαση των γιατρών», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.