Υπεραισιόδοξος ότι η φτώχεια θα εξαλειφθεί μέχρι το 2030 εμφανίστηκε ο πασίγνωστος τραγουδιστής των U2, Bono, σε δημόσια ομιλία του στο τεχνολογικό συνέδριο TED της Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, ο «φρόντμαν» των U2 και γνωστός για τις ανθρωπιστικές του ευαισθησίες έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά ευρήματα της one.org, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό του πληθυσμού που ζούσε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας το 1990 ήταν 43%, 33% το 2000, ενώ το 2010 το ποσοστό σημείωσε πτώση φτάνοντας το 21%.

Ο Bono αναφέρθηκε επίσης στο ενθαρρυντικό, όπως είπε, μήνυμα ότι ολοένα και περισσότεροι ασθενείς παίρνουν αντιβιοτικά και ότι τα παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά είναι λιγότερα κατά 7.256 συγκριτικά με μία δεκαετία πριν.

Ο τραγουδιστής κάλεσε τους ακτιβιστές να συσπειρωθούνε λέγοντας ότι η ευκαιρία θα χαθεί χωρίς πίεση στους πολιτικούς και αν ο κόσμος δεν στηρίξει εκστρατείες, όπως αυτή της οποίας ηγείται για την καταπολέμηση της φτώχειας. «Γνωρίζουμε ότι η μεγαλύτερη ασθένεια είναι η διαφθορά και η θεραπεία λέγεται διαφάνεια. Η τεχνολογία βοηθάει σε αυτό καθώς είναι δύσκολο να κρυφτούν τα άσχημα πράγματα».

Έδωσε μάλιστα σαν παράδειγμα και το ρόλο που διαδραμάτισε η τεχνολογία στην Αραβική Άνοιξη, καθώς βοήθησε στο να αποκαλυφθεί η διαφθορά.