Η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε στο περιοδικό «TV Έθνος» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση της με τον χρόνο, τα media, αλλά και την ιδέα του γάμου.

Η γνωστή ηθοποιός ξεκαθάρισε πως δεν φοβάται τα media: «Καθόλου. Σας μιλάω αυτήν τη στιγμή. Όταν έχω να κάνω μια δουλειά, θεατρική ειδικά, πηγαίνω σε όλες τις εκπομπές που υπάρχουν για να τη διαφημίσω. Όταν δεν έχω κάτι για να διαφημίσω, απλώς δεν βγαίνω να πω τη γνώμη μου για το οτιδήποτε. Γιατί και δεν με ενδιαφέρει και βαριέμαι κιόλας. Βαριέμαι όταν έχω να το κάνω για τη δουλειά μου, πόσω μάλλον να πρέπει να βγω και για άσχετα πράγματα, που δεν έχουν αντίκτυπο στη δουλειά μου».

Πώς αντιδρά πλέον σε ερωτήσεις που αφορούν έναν πιθανό γάμο ή ένα παιδί στη ζωή της; Η Σμαράγδα Καρύδη απάντησε: «Δεν ανατριχιάζω, αλλά τις βαριέμαι. Με ρωτάνε διαρκώς λες και από μέρα σε μέρα κάτι πρόκειται να αλλάξει. Αν παντρευτώ, θα το μάθετε».

Τέλος, η Σμαράγδα Καρύδη παραδέχτηκε πως φοβάται το πέρασμα του χρόνου: «Βέβαια και με απασχολεί. Δεν μου αρέσει που θα μεγαλώσω. Αλλά επειδή έτσι είναι η ζωή, οφείλω κι εγώ να το αποδεχθώ και να είμαι ήρεμη μέσα σε αυτούς τους νόμους της φύσης και της ζωής, που για όλους μας είναι δυσβάσταχτη μερικές φορές».