Την 75η επέτειο της γιόρτασε το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) η Polaroid Eyewear.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν χίλια άτομα από τις ΗΠΑ, Νότια Αμερική και Ευρώπη μαζί με προσωπικότητες όπως οι Leigh Lezark, Whitney Port, Adam Driver και Carson Kressley. Tο τρίο DJ «The Misshapes» από την Νέα Υόρκη, έπαιζε μουσική κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Οι καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν την τεχνολογία της μάρκας, την παράδοση και την καινοτομία της, καθώς επίσης και να τους παρουσιαστεί πως η Polaroid Eyewear κινείται προς το μέλλον.

Η εκδήλωση εστιάστηκε στην παρουσίαση της νέας συλλογής Polaroid Plus που θα είναι διαθέσιμη από την Άνοιξη του 2013.

Οι προσκεκλημένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της πολωτικής διαδικασίας, μέσω ενός ειδικού μηχανισμού που επιδείκνυε την μοναδική και τέλεια όραση των πολωτικών φακών Polaroid.

Ο εορτασμός έγινε στην MoMA, της οποίας η συλλογή Architecture και Design περιλαμβάνει ένα αυθεντικό ζευγάρι γυαλιών ηλίου Polaroid του 1946: ένα μοναδικό κομμάτι που κατασκευάστηκε από την American Optical Corp. και έγινε δωρεά στην MoMA από τον Edgar Kaufmann Jr., κληρονόμο της διάσημης οικογένειας Fallingwater, και σχεδιάστηκε από τον Frank Lloyd Wright. Αυτά τα γυαλιά ηλίου της Polaroid, συγκαταλέγονται μέσα στα αντικείμενα της συλλογής της MoMA που επιλέχθηκαν από την σύγχρονη καλλιτέχνιδα Trisha Donnelly, για τo έργο της με τίτλο Artist’s Choice, το οποίο θα προβάλλεται στην MoMA μέχρι τις 8 Απριλίου 2013.

Polaroid Plus Sunglasses
Την χρονιά της 75ης Επετείου της, η Polaroid Eyewear παρουσιάζει την νέα συλλογή γυαλιών ηλίου Polaroid Plus, η οποία συνδυάζει τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα της πολωτικής τεχνολογίας, με ένα νέο ύφος της μάρκας που σχεδιάστηκε για να προσφέρει ένα minimal και urban look.

Κάθε ζευγάρι γυαλιών ηλίου εμφανίζει το σήμα Polaroid UltraSight™ Plus lenses, την εξέλιξη των πολωτικών φακών, που είναι τώρα glue-free, για να εξασφαλίζουν τέλεια όραση, υψηλή προστασία και άνεση: αυτό σημαίνει, την καλύτερη φροντίδα για τα μάτια.

Η συλλογή διαθέτει 10 σχέδια και κάθε ένα από αυτά εμφανίζει τη νέα τεχνολογία για πολωτικούς φακούς.
Η συλλογή Polaroid Plus κατασκευάζεται από τη Safilo Group.