Έντονες λεσβιακές τάσεις φαίνεται πως είχε σε όλη την διάρκεια της ζωής της το απόλυτο sex symbol σύμφωνα με νέα αποκαλυπτική βιογραφία της με τίτλο Marilyn Monroe: Private And Undisclosed. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ανατρέπουν την εικόνα του απόλυτου sex symbol όλων των εποχών.

Σύμφωνα με συνομιλίες που ήρθαν στα χέρια της συγγραφέως – ερευνήτριας Michelle Morgan, η Marilyn φέρεται να είχε συνάψει σχέσεις με μερικές από τις πιο διάσημες πρωταγωνίστριες της εποχής ενώ σοκάρει η δήλωση του Jean Negulesco, σκηνοθέτη της στο «Πώς να παντρευτείς έναν εκατομμυριούχο» που δήλωσε ότι «Όλη της η ύπαρξη ήταν μια αναζήτηση ταυτότητας. Και η σεξουαλική της ταυτότητα ήταν ένα μεγάλο ψέμα.Κάποτε μου είπε πως “δεν είχα ποτέ οργασμό με άντρα κατά την διάρκεια της ζωής μου”».

Το ίδιο φαίνεται να είχε εκμυστηρευτεί η Marilyn και στον ψυχαναλυτή της στον οποίο είχε αποκαλύψει και πικάντικες λεπτομέρειες από τις «συνευρέσεις» της με άλλες γυναίκες ηθοποιούς.

Στα πλαίσια της ίδιας βιογραφίας αποκαλύπτεται η εμμονή της με την Betty Grable (την οποία καταδίωκε -μάταια- με μανία για να συνάψουν σχέσεις) και την Judy Garland.

Στην βιογραφία της Marilyn, η ξανθιά σεξοβόμβα φαίνεται να περιέγραψε στον ψυχαναλυτή της την πρώτη της φορά με την Joan Crawford.

«Πήγαμε στην κρεβατοκάμαρά της. Η Joan είχε ένα γιγαντιαίο οργασμό και άρχισε να ουρλιάζει σαν μανιακή.
Αν και τα εύσημα πρέπει να πάνε στην Natasha (σ.σ. την καθηγήτρια υποκριτικής της, με την οποία συζούσε) για αυτό.Μου έχει μάθει πολύ περισσότερα από την υποκριτική».

Εξίσου ενδιαφέρον έχει η περιγραφή του one night stand της με την -6 χρόνια μικρότερή της- Elizabeth Taylor,, όπως το περιέγραψε η Liz στην βιογραφία της.

«Συναντηθήκαμε στην πρεμιέρα του Frank Sinatra στο Sands στο Las Vegas.Το άγγιγμα της ήταν ηλεκτρικό.
Αλλά ήθελα να δω πόσο μακριά θα το πάει. Όμως την ανάγκασα να κάνει εκείνη όλη την δουλειά».

Τέλος, σύμφωνα με δήλωση του ψυχοθεραπευτή της, η Marilyn «δεν είχε σεξουαλική σχέση με κανέναν από τους αδελφούς Κένεντι ή με οποιοδήποτε άλλο άντρα στο τέλος της ζωής της».