Πρωταγωνιστεί στο θεατρικό θρίλερ «Αλήτες θεατρίνοι», του θεατρικού συγγραφέα Σάιμον Γκρέι, το οποίο υποστηρίζει ότι θεατρίνοι είμαστε όλοι μας. Ο κεντρικός ήρωας Ρόμπερτ, που υποδύεται ο Αλέκος Συσσοβίτης μεταλλάσσεται από θύτης σε θύμα, από άπιστος σύζυγος σε γκει και από κομπάρσος σε μαέστρος της σκηνής, το επιβεβαιώνει. Ποια η γνώμη του όμως του πρωταγωνιστή περί ηθοποιών, αλήθειας, ψέματος;

«Κάθε άνθρωπος είναι πολυπρισματικός και έχει την τάση να ζει τις πολλές πλευρές του, κάτι που μ’αρέσει αρκεί να μη γίνεται εις βάρος των άλλων. Ο ηθοποιός βέβαια έχει την ομπρέλα του θεάτρου. Δηλαδή το άλλοθι να μεταμορφωθεί ακόμα και σε δολοφόνο, χωρίς επιπτώσεις. Συχνά,οι σκοτεινές πλευρές των ρόλων εκφράζουν τις δικές μας αλήθειες. Ακούγεται σκληρό, όμως αφού ταυτιζόμαστε με αυτές, σημαίνει ότι τα σκοτάδια υπάρχουν και μέσα μας».

Μιλώντας στη Realnews, ο Αλέκος Συσσοβίτης απαντά στο ερώτημα αν βλέπει γύρω του πολλούς θεατρίνους «Α, όλο και περισσότερους. Αρκεί να ανοίξεις την τηλεόραση. Εκεί διαπιστώνεις ότι οι μάσκες που έβλεπες κάποτε όπου υπήρχε καρέκλα και χρήμα, έχουν πέσει εντελώς και οι θεατρίνοι γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς».

Όσο για το αν οι ηθοποιοί είναι οι πιο αθώοι… «Σαφέστατα. Το μόνο που κάνει ο ηθοποιός είναι να προσπαθεί να γίνει ο καθρέφτης του κοινού. Για ένα χιλιάρικο. Παρά τον τίτλο του έργου “Αλήτες θεατρίνοι” οι πραγματικοί αλήτες βρίσκονται έξω από το θέατρο».