Έχει χαρακτηριστεί η πιο φανατική θαυμάστρια των Beatles στην Αυστραλία. Όταν τη γνώρισε ο Τζον Λένον την αποκάλεσε «κοντόχοντρη» (chunky) παρατσούκλι που της έμεινε και της άρεσε!

Η ομογενής ηθοποιός της Αυστραλίας Σαντάλ Κοντούρη είχε την τύχη να εργαστεί κοντά στον Λένον και τους συνεργάτες του. Οι άγνωστες στιγμές της δίπλα τους περιγράφονται
στο βιβλίο «One Dream Ago: The Beatle’s South Australian Connections»
που έγραψαν ο ομογενής Michael Savvas και η Olivia Savvas-Koopmans.

«Η γνωριμία μου με τους Beatles», λέει στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος», «ξεκίνησε με ανορθόδοξο τρόπο στην Αδελαΐδα το 1964», όταν  έκανε «κοπάνα» από το σχολείο για να πάει στην υποδοχή τους… Μόνο που έγινε «τσακωτή» αφού, πάνω στην αφέλειά της, μίλησε και στα μέσα ενημέρωσης και είπε πως «το σχολείο είναι φυλακή» και «οι Beatles απελευθέρωση». Όχι μόνο την απέβαλαν από το σχολείο για μια εβδομάδα αλλά την τιμώρησαν και οι γονείς της και εκείνοι για να τους «εκδικηθεί» αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει (ή έτσι έκανε γιατί βασικά δεν το εννοούσε). «Μου έφεραν τον Έλληνα παπά, μου έφεραν ψυχολόγο αλλά εγώ ανένδοτη» θυμάται σήμερα. Και θυμάται τον πατέρα της να της λέει στα ελληνικά: «Και όλα αυτά τα κάνεις για αυτά τα έντομα…Τις κατσαρίδες;».
 

Το 1969 η Κοντούρη πήγε στο Λονδίνο, όπου τη φιλοξένησαν ο Μπρους Γουέλς και η φίλη του-και μετέπειτα γνωστή ηθοποιός-Ολίβια Νιούτον Τζον. «Μια μέρα ο Μπρους και εγώ πέσαμε τυχαία πάνω στον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο. Ο Μπρους με σύστησε στον Τζον Λένον και εγώ … έλιωσα. Ο Λένον ήταν πολύ ευγενικός. Όχι μόνο δεν με αγνόησε αλλά μου έκανε και διάφορες ερωτήσεις. Θυμάμαι είχε μια λευκή Rolls Royce με τηλεόραση και κεραία. Μιλάμε τώρα για το 1969! Πολύ εντυπωσιάστηκα», λέει.

Με την ευκαιρία αυτής της γνωριμίας η Σαντάλ Κοντούρη έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα στο Revolution Club του Λονδίνου. Ήταν ένα κλαμπ που ανήκε στους Beatlesκαι πήρε το όνομά του από το τραγούδι τους Revolution που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

«Εκεί», συνεχίζει η ομογενής ηθοποιός, «γνώρισα τους Rolling Stones, τον Elton John, τον Tom Jones και τόσους άλλους».

Μάλιστα η Σαντάλ μας αποκαλύπτει ότι στο κλαμπ όλοι την ήξεραν ως «Τσάνκι» (κοντόχοντρη) ένα παρατσούκλι που της το έδωσε ο ίδιος ο … Λένον!