Η όπερα που βασίζεται στη ζωή της Αν Νικόλ Σμιθ, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αντιδράσεις, αφού η ζωή της εκρηκτικής ξανθιάς ήταν γεμάτη… σεξ, ναρκωτικά και εξαρτήσεις. Σε μια από τις σκηνές, που πρόκειται να παρουσιαστούν στη Βασιλική Όπερα το Φλεβάρη, το σενάριο θέλει την ηθοποιό που υποδύεται τη Σμιθ, να σκύβει ώστε να κάνει στοματικό έρωτα στον Τζ. Χάουαρντ Σμιθ, ο οποίος ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.

Θυμίζουμε ότι η σεξοβόμβα είχε παντρευτεί το δισεκατομμυριούχο Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ, όταν εκείνη ήταν 27 ετών και εκείνος 90.

Η Βασιλική Όπερα στηρίζει την παράσταση, ενώ ο Ρίτσαρντ Τόμας, ο οποίος έχει συνθέσει τους στίχους και το σενάριο της όπερας, δηλώνει ότι πρόκειται για μια σπουδαία όπερα, «σαν τις παλιές, αφού συνυπάρχει η κωμωδία και ο τρόμος». Αν και η γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί πιθανολογείται ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, εντούτοις το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Τόμας, θα είναι σπουδαίο.

Στο ρόλο της σεξοβόμβας του Playboy θα είναι η ολλανδή Eva Maria Westbroek. «Πρόκειται για ένα δραματικό χαρακτήρα που πονά, αλλά είναι και extreme. Πιστεύω ότι αγαπούσε τον ηλικιωμένο άντρα, αλλά ήθελε και τα λεφτά του επίσης», δήλωσε για το ρόλο της η ηθοποιός και τραγουδίστρια.