Σε μια κατάθεση ψυχής για την μεγάλη επιτυχία «Maestro» προέβη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σε συνέντευξή του, με αφορμή τον επερχόμενο δεύτερο κύκλο της επιτυχημένης του σειράς.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4, το απόγευμα της Παρασκευής, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρόπο που προσεγγίζει ένα σίριαλ λίγων επεισοδίων εξηγώντας και γιατί είναι άδικο να συγκριθεί μια άλλη ελληνική παραγωγή με την δική του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι άδικο να συγκριθεί το Maestro με άλλες ελληνικές σειρές. Όχι μόνο μπατζετικά, κυρίως αυτό, αλλά και σαν σκαλέτα επεισοδίων. Είναι μια άλλη δουλειά να γράψεις 170 και 180 επεισόδια για μια σεζόν και μια άλλη δουλειά να γράψεις 8 επεισόδια για μια σεζόν».

«Προσεγγίζεις πολύ διαφορετικά το προϊόν και δεν μπορεί να συγκριθεί, είναι τελείως λάθος αυτό. Μερικές φορές ακούω κάποιες συγκρίσεις και είναι τελείως λάθος. Είναι τόσο διαφορετικό όσο είναι και το να γράψεις μία ιστορία δύο ωρών, δηλαδή ένα κινηματογραφικό έργο. Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος που θα γράψω την ταινία με τον τρόπο που θα γράψω τo Maestro. Ακόμα και στην κινηματογράφηση είναι διαφορετικό».

«Είχα δει το «Βραχιόλι της φωτιάς» στην ΕΡΤ και είχα ενθουσιαστεί, πριν ξεκινήσω. Την «Έρημη χώρα» δεν την έχω δει ακόμα αλλά με τον Γιώργο Γκικαπέππα είχαμε κάνει μαζί και κάποια επεισόδια στους «4», είχαμε συσκηνοθετήσει» πρόσθεσε, επίσης, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στην ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ.

Δείτε το σχετικό βίντεο: