Συγκινημένη ήταν η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια του στο μνημόσυνο που τελέστηκε στη μνήμη του στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Το «παρών» στην τελετή έδωσε πλήθος «γαλαζοαίματων» ενώ επικεφαλής της ήταν η βασίλισσα Καμίλα. Η Άννα Μαρία, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ ήταν στην πρώτη σειρά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου που τελέστηκε το μνημόσυνο και πίσω τους ήταν τα εγγόνια του τέως και ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε, μαζί με τη Λετίθια (εν μέσω οργίου φημών για διαζύγιο).

Μέλη βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη παρευρέθηκαν επίσης στην τελετή, σύμφωνα με το Live News.

Στο μνημόσυνο του εκλιπόντος βασιλιά Κωνσταντίνου παρέστησαν επίσης ο πρίγκιπας Άντριου με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον και μέλη νυν και πρώην βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Ολλανδίας, της Ιορδανίας, της Σερβίας και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Ο Ουίλιαμ ακύρωσε τελευταία στιγμή την παρουσία του στo μνημόσυνο

«Για προσωπικούς λόγους» και «την τελευταία στιγμή» o πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε γνωστό ότι δεν θα παραβρεθεί τελικά στην επιμνημόσυνη δέηση του νονού του, δεύτερου ξαδέλφου του πατέρα του και τέως βασιλιά της Ελλάδος, Κωνσταντίνου. Και ο πατέρας του Ουίλιαμ, βασιλιάς Κάρολος, θα απουσιάζει από την τελετή που θα τελεστεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ, καθώς υποβάλλεται σε αντικαρκινική θεραπεία.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απουσία του Ουίλιαμ και δεν είναι γνωστό αν αυτή σχετίζεται με τη συνεχιζόμενη ανάρρωση της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον μετά την εγχείρηση στην κοιλιά της τον περασμένο μήνα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να τηλεφώνησε στην ελληνική βασιλική οικογένεια για να ζητήσει συγγνώμη, ενώ το παλάτι του Κένσινγκτον επέμεινε ότι η Κέιτ εξακολουθεί να είναι «καλά» στο σπίτι.