Στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική στο Δαφνί νοσηλεύθηκε πρόσφατα ο Σταμάτης Γαρδέλης μετά από μια δύσκολη περίοδο για την ψυχολογία του, κατά την οποία είχε αυτοκτονικές τάσεις, όπως διέρρευσε σε δημοσιεύματα.

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε σε αδιέξοδο, κινδυνεύοντας να χάσει το σπίτι του λόγω ενός γραφειοκρατικού κολλήματος, γεγονός που κλόνισε την ψυχική του υγεία και έτσι πήρε την απόφαση να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς. «Έχω θέματα» είχε πει ο ίδιος λίγες ημέρες πριν περάσει με δική του πρωτοβουλία την πόρτα του ψυχιατρείου, αποκαλύπτοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό.  

Ο ίδιος πριν από λίγες ημέρες μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού», λέγοντας πως «έχω κάνει ένα αυθαίρετο, το οποίο το έχω τακτοποιήσει με νόμο. Το έχω πληρώσει. Η δασική υπηρεσία ήρθε και μου ακύρωσε το πρόστιμο που πλήρωσα. Δε μου δίνει τα λεφτά μου πίσω. Έρχεται η πολεοδομία και μου βάζει νέο πρόστιμο, που αγγίζει τις 80.000 ευρώ».

«Δεν θα ζητούσε βοήθεια και το ότι ζήτησε με έκανε να καταλάβω πόσο τρομακτικά πιεσμένος ήταν.

Το ότι έφτασε στο σημείο να κάνει τόσο μεγάλες καλλιτεχνικές εκπτώσεις, να πηγαίνει σε ριάλιτι, που ξέρω ότι μέσα του δεν τα εκτιμάει, ώστε να πάρει χρήματα για να πληρώσει τα πρόστιμα, δεν είναι μια τεράστια πίεση;» είχε δηλώσει η Γιούλη Ζήκου, σύζυγος του Γιάννη Μόρτζου και φίλη του.

Η εκπομπή «Super Κατερίνα» εντόπισε τον ηθοποιό μετά το εξιτήριο που έλαβε να εμφανίζεται δημόσια και να οδηγεί τη μηχανή του. Φαίνεται ότι πλέον έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

«Δεν σηκώνει τηλέφωνα, συνάντησε τον μικρότερο γιο του» είπε ο αδελφός του για τις πρώτες μέρες μετά την έξοδο του ηθοποιού από το ψυχιατρείο και αποκάλυψε ότι «Με τη μάνα να δω τι θα γίνει… Θέλει άνθρωπο, λεφτά δεν υπάρχουν, ο Σταμάτης δεν μπορεί…».

Ο ίδιος ο Σταμάτης Γαρδέλης μετά το εξιτήριο από την κλινική εμφανίστηκε ενοχλημένος από την έκταση που πήρε το θέμα, κάνοντας λόγο για εκμετάλλευση της ιστορίας του. Ανέφερε δε ότι από κάποια εκπομπή πήραν τηλέφωνο την υπέργηρη μητέρα του, να μιλήσει για το πρόβλημά του, ενώ εκείνη δεν γνώριζε ότι ο γιος της νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο. Από τότε αποφεύγει τα μικρόφωνα των τηλεοπτικών εκπομπών.