Σε εκδήλωση της Θετικής Φωνής βρέθηκαν πολιτικοί και πολίτες, ανάμεσά τους ο make up artist Παντελής Τουτουντζής, που είναι ΛΟΑΤΚΙ άτομο όπως είπε και ο ίδιος και έχει δημιουργήσει οικογένεια.

Αφορμή για τις δηλώσεις του στάθηκε το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, στο οποίο αντιδρούν κυβερνητικά στελέχη όπως το υπουργός Μάκης Βορίδης αλλά και ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης.

«Είμαι ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που παλεύει για τα δικαιώματά μας. Είμαι εδώ γιατί ζητάμε από την πολιτεία να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν από την άνιση μεταχείρισή μας. Δεν ασχολούμαι ούτε με την ημιμάθεια ούτε με την κακία του κόσμου χρόνια τώρα» ανέφερε για όσους θα καταψηφίσουν και πρόσθεσε:

«Δεν αναγνωρίζεται ο δεύτερος γονέας. Μπορεί να μεγαλώνει το παιδί του και να μην υπάρχει ένα νομοσχέδιο να τον καλύψει. Κάντο σε έναν γονέα, θα του αρέσει; Όσο και να του αρνούνται υπάρχουμε στην κοινωνία. Είναι πολύ ευτυχισμένα τα παιδιά μας και θέλουμε ίσα δικαιώματα» ανέφερε.

Νωρίτερα σήμερα ο εκφραστής της συντηρητικής πτέρυγας της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης δήλωσε ξεκάθαρα στον ΣΚΑΪ ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και πως με το σύμφωνο συμβίωσης έχουν λυθεί τα ζητήματα των ομόφυλων ζευγαριών. «Ο γάμος των ομοφυλοφίλων αλλάζει τη μορφή της οικογένειας και κατά τη δική μου εκτίμηση και δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από το θέμα των παιδιών» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αλλά και ο Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει επανειλημμένως πως οι θέσεις του είναι γνωστές και «Όταν είσαι αντίθετος στο γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος στην υιοθεσία» θυμίζοντας ταυτοχρόνως πως είναι ήδη σε ισχύ το σύμφωνο συμβίωσης.