Τον πρώτο μήνα του 2022, η Julia Fox και ο Ye (πρώην Kanye West) έβγαιναν ραντεβού, όμως, η σχέση τους δεν κράτησε καιρό. Το θυελλώδες φλερτ του ζευγαριού έλαβε χώρα εν μέσω του αμφιλεγόμενου διαζυγίου του Ye από την πρώην σύζυγό του, Kim Kardashian.

Κατά τη διάρκεια των ημερών που οι δυο τους πέρασαν μαζί, το διάστημα αυτό περιελάμβανε αρκετά ραντεβού, δώρα, όπως μερικές τσάντες Birkin, και μια αξέχαστη ιστορία στο περιοδικό Interview, γεμάτη με φωτογραφίες από το πρώτο τους ραντεβού στη Νέα Υόρκη.

Η πραγματικότητα της σχέσης τους, ωστόσο, ήταν λιγότερο λαμπερή από ό,τι φαινόταν εξωτερικά, όπως αφηγείται η Fox στα νέα της απομνημονεύματα «Down the Drain». Σύμφωνα με το insider.com, τα απομνημονεύματά της, έδωσε τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις για τη σχέση της με τον Ye, τον οποίο αναφέρει ως «καλλιτέχνη» στο βιβλίο.

Ο Ye ζήτησε από την Fox να γίνει η κοπέλα του την επόμενη μέρα της γνωριμίας τους.

Η Fox γράφει στα απομνημονεύματα ότι ένας φίλος της τον ρώτησε αν μπορούσε να δώσει τον αριθμό της σε έναν «διάσημο καλλιτέχνη». Αφού έδωσε την άδειά της για κάτι τέτοιο, ο Ye της έστειλε μήνυμα και ακολούθησαν «δεκάδες τηλεφωνήματα». Τελικά συναντήθηκαν από κοντά, γράφει, σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο Μαϊάμι στα τέλη του 2021.

Το επόμενο πρωί, η Fox ξύπνησε με «δεκάδες αναπάντητες κλήσεις» από τον Ye, και πέρασαν τη μέρα μαζί πριν δειπνήσουν εκείνο το βράδυ στο Carbone του Μανχάταν. Εκεί, ο Ye της ζήτησε να γίνει η κοπέλα του, ενώ ένας φωτογράφος απαθανάτισε τη στιγμή. «Απέρριψα την ιδέα», γράφει η Fox. «Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες. “Σου βγαίνουν εύκολα τα συναισθήματα για να κάνεις ένα τόσο μεγάλο βήμα, έτσι δεν είναι;”».

Η σχέση τους, ωστόσο, προχώρησε, με τον Ye να προσλαμβάνει δύο φίλες της Fox για να της φτιάξουν το στυλ εκείνο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, οι φωτογραφίες τους στο Carbone είχαν βγει στο διαδίκτυο.

Η συνέντευξή της στο Interview δεν ήταν δική της

Στις 6 Ιανουαρίου 2022, το περιοδικό Interview Magazine δημοσίευσε μια ιστορία για το πρώτο ραντεβού της Fox και του Ye που είχε γράψει η Fox. Μόνο που, όπως ισχυρίζεται στα απομνημονεύματά της, ως επί το πλείστον δεν έγραψε εκείνη την ιστορία. Σύμφωνα με την Fox, η ομάδα του Ye έγραψε κυρίως την περίφημη ιστορία του περιοδικού Interview για το πρώτο τους ραντεβού στη Νέα Υόρκη.

Η Fox είπε ότι έγραψε «μια λεπτομερή παράγραφο που αφηγείται βήμα προς βήμα το πώς γνωριστήκαμε» και την έστειλε στον Ye. Σύμφωνα με τη Fox, ο Ye της είπε αμέσως ότι «αυτή η εκδοχή δεν πρόκειται να λειτουργήσει», πριν της στείλει μια «εντελώς κατασκευασμένη» περιγραφή της βραδιάς. «Το έκλεισα αμέσως, λέγοντάς του ότι ακούγεται χαζό και ότι δεν πρόκειται να το στείλω», γράφει. Μετά από ένα τρίτο τηλεφώνημα με τον Ye και έναν βοηθό, κατέληξαν σε μια ενδιάμεση εκδοχή της ιστορίας.

Ο Ye προσέφερε στη Fox μια «πλαστική στήθους».

Μετά το ραντεβού τους στο Carbone της Νέας Υόρκης, η Fox γράφει ότι ο Ye την οδήγησε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου γεμάτο με τη συλλογή Diesel του Glenn Martens που τότε δεν είχε κυκλοφορήσει. Η Fox δοκίμασε ένα πουκάμισο και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να το φορέσει με σουτιέν, γράφει. «Θα σου κάνω δώρο μια πλαστική στήθους, αν θέλεις», της είπε ο Ye, γράφει η Fox. Η Fox «ευγενικά» αρνήθηκε. «Αλλά τα λόγια του κολλάνε πάνω μου σαν “χνούδι στα ρούχα μου” και δεν μπορώ να αποτινάξω αυτό το άβολο συναίσθημα», γράφει.

Κάνιε Γουέστ

Η Fox ένιωθε «ανίσχυρη» καθώς ο Ye άλλαζε το στυλ της.

Αφού ο Ye προσέλαβε τους φίλους της Fox για να την στυλιζάρουν, η Fox διηγείται ότι ο Ye άρχισε να επεμβαίνει πιο έντονα στο στυλ της. Σε μια περίπτωση, είπε ότι μια φίλη της στιλίστρια, η Tammy, της είπε να έρθει στο μπάνιο, ενώ ήταν έξω με τον Ye, περιμένοντας με ένα «βουνό από ρούχα» για να της προσφέρει μια αλλαγή ρούχων. Αργότερα, γράφει η Fox, η Tammy και μια άλλη φίλη της, επίσης στυλίστρια, η Liana, ήρθαν στο διαμέρισμά της για να μαζέψουν τα παλιά της ρούχα.

«Δεν ζητούσαν τη δική μου γνώμη, αλλά τη δική του», γράφει η Fox. «Παρακολουθούσα ανίσχυρη, καθώς η παλιά μου ζωή συρρικνωνόταν για να χωρέσει μέσα στα χαρτόκουτα. Όταν γύρισαν την πλάτη τους, έβγαλα κάποια πράγματα και τα έκρυψα κάτω από το κρεβάτι μου για να τα φυλάξω».

Στα γενέθλιά της, η Fox γράφει ότι ο Ye της είπε να τον συναντήσει στην άλλη άκρη της πόλης, στο ξενοδοχείο του. Εκεί, η Liana και η Tammy της παρουσίασαν ρούχα εγκεκριμένα από τον Ye για να φορέσει στο πάρτι της εκείνο το βράδυ. Η Fox επέλεξε το «πιο απλό» σύνολο, γράφοντας ότι ένιωσε «άβολα» καθώς κοίταζε τον εαυτό της στον καθρέφτη.

Η Fox αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας κατά τη διάρκεια της σχέσης τους.

Η Fox γράφει ότι μια συμφωνία εμπιστευτικότητας «μοιράστηκε» στους φίλους της, αφού εκείνη και ο Ye ήταν μαζί για μικρό χρονικό διάστημα. Κάποιοι από αυτούς τους φίλους, εργάζονταν τόσο με εκείνη όσο και με τον Ye ως στυλίστες της Fox. Η Fox είπε ότι αρνήθηκε να υπογράψει. «Μπορεί να καταλάβει τη ζωή μου, αλλά δεν θα πάρει τη φωνή μου», γράφει.

Ο Ye ζήτησε από εκείνη και τις φίλες της να ποζάρουν επανειλημμένα με τα Birkins που τους πήρε.

Για τα γενέθλια της Fox, ο Ye χάρισε σε εκείνη και τις φίλες της τσάντες Birkin, κάτι που έκανε εντύπωση στη Fox ως «περισσότερο αποχαιρετιστήρια χειρονομία παρά δώρο γενεθλίων». «Μας αναγκάζει να ποζάρουμε αρκετές φορές για την κάμερα», γράφει η Fox. «Κάναμε ό,τι μας έλεγε και αμήχανα πετάγαμε τα χέρια μας ψηλά και ουρλιάζαμε από χαρά, ενώ εκείνος στεκόταν στο βάθος και κοίταζε με περηφάνια».

Η Fox γράφει ότι υποψιάστηκε ότι το δώρο δεν ήταν «τίποτα περισσότερο από ένα διαφημιστικό κόλπο», νιώθοντας ότι ήταν ανειλικρινές, αν και προσπάθησε να «είναι ευγνώμων» για το δώρο.