«Πρέπει να πάτε μετά από δω, έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ και να ρωτήσετε “σε ενοχλεί το φιλί του Παπακαλιάτη ή αυτό που είπε ο κύριος Κούγιας”;» παρότρυνε ο Νίκος Μουτσινάς σε πρόσφατες δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες τους δημοσιογράφους. Η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα του Alpha συνάντησε τον Αλέξη Κούγια και ρωτήθηκε για τη φράση αυτή του Νίκου Μουτσινά.

«Ποιος είναι ο κύριος Μουτσινάς; Ένας ηθοποιός που δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει καμία καριέρα από ό,τι έχω διαβάσει στο κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος. Δεν θυμάμαι να έχει παίξει σε κάποιο δράμα, σε κάποια κωμωδία και να έχει κάνει κάποια επιτυχία. Είναι δημιούργημα αυτού του συστήματος των μεσημεριανάδικων εκπομπών. Γιατί πρέπει να απαντήσω τώρα εγώ και να σχολιάσω την τοποθέτηση του οποιοδήποτε Μουτσινά; Σκοπεύει να υιοθετήσει παιδί όταν κοροϊδεύουν την κοινωνία. Εκ του νόμου απαγορεύεται οι ομοφυλόφιλοι να υιοθετούν παιδιά. Αυτοί που έχουν κάνει παιδιά με παρένθετες μητέρες, έχουν κάνει παρανομίες» ανέφερε αρχικά ο ποινικολόγος.

Στην συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε: «Υπάρχει κι ένας ανεκδιήγητος, που μάλιστα του έχω κάνει αγωγή για αυτό που έλεγε για εμένα στην υπόθεση Λιγνάδη και κάνει εκπομπή πια στην δημόσια τηλεόραση. Ένας που εμφανίζεται να έχει υιοθετήσει παιδί και να μεγαλώνουν δύο ομοφυλόφιλοι ένα αγοράκι ή ένα κοριτσάκι, που όταν θα έρθει η κρίσιμη στιγμή να ρωτήσει στο σχολείο τον μπαμπά του και τη μαμά που είναι και οι δύο του ιδίου φύλου: “Μπαμπά, μαμά πώς να σας αποκαλώ; Ξέρετε οι συμμαθητές μου στο σχολείο έχουν έναν μπαμπά που είναι σαν κι εσένα και μία μαμά που είναι γυναίκα. Εξηγήστε μου τι συμβαίνει εδώ; Πώς ήρθα εγώ στη ζωή;” Θα τον ρωτούν ποιος είναι ο γονέας 1 και 2; Πώς θα αποκαλούν αυτό το παιδί; Τι αγωγή θα του δώσουν; Αν είναι αγόρι, θα απευθύνεται σε αρσενικό με ο ή η; Είναι σύγχυση. Για αυτό είπα ότι μεγαλώνουμε παιδιά που θέλουμε να είναι ισορροπημένα, να έχουν ξεκάθαρες θέσεις, να είναι ευτυχισμένα και όχι μπερδεμένα».

Όταν ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο της εκπομπής αν αναφέρεται στον Φώτη Σεργουλόπουλο είπε: «Δεν έχει αποκτήσει παιδί. Δύο άντρες πώς μπορούν να έχουν αποκτήσει παιδί; Απαγορεύεται από τον νόμο να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας δύο ομοφυλόφιλοι. Είναι ευθεία παράβαση του νόμου και δεν μπορείς να το λες δημόσια».