Η δυσκολία στην κατάποση θα μπορούσε να είναι σημάδι καρκίνου. Το σύμπτωμα που παραβλέπουμε συχνά θα μπορούσε να σημαίνει καρκίνο στο κεφάλι, τη γνάθο, το λαιμό ή το στόμα, σύμφωνα με το Healthline, καθώς η ανάπτυξη όγκων σε αυτές τις περιοχές μπορεί να οδηγήσει σε αποφράξεις.

Η δυσφαγία θα μπορούσε ακόμη και να υποδηλώνει καρκίνο του δέρματος του προσώπου, όπως το μελάνωμα, ανέφερε το δημοσίευμα.

Παρομοίως, ένας επίμονος πονόλαιμος θα μπορούσε επίσης να αποτελεί ένδειξη καρκίνου, ιδίως όταν συνοδεύεται από συμπτώματα όπως πρήξιμο του προσώπου ή ανεξήγητη απώλεια βάρους, σύμφωνα με το City of Hope Cancer Care.

Φυσικά, η δυσκολία στην κατάποση δεν είναι πάντα σύμπτωμα καρκίνου – θα μπορούσε να είναι εντελώς άσχετο, ίσως μια απλή περίπτωση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (ΓΟΠΝ) ή ένας τραυματισμός στο κεφάλι.

Εάν έχετε άλλα συμπτώματα και τα προβλήματα κατάποσης επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου, είναι καλύτερο να εξεταστείτε από γιατρό, αναφέρει η βρετανική Mirror.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του καρκίνου περιλαμβάνουν εξογκώματα κάτω από το δέρμα, απώλεια βάρους, δερματικές αλλαγές, επίμονο φούσκωμα, απροσδόκητη κολπική αιμορραγία, απώλεια όρεξης ή ακόμη και βραχνή φωνή, σύμφωνα με το Cancer Research UK.

Εκτός από τη δυσκολία στην κατάποση, υπάρχουν άλλα τέσσερα συμπτώματα του καρκίνου που δεν πρέπει να αγνοούνται, σύμφωνα με την Dr. Anne Marie O’Broin Lennon, γαστρεντερολόγο στο Johns Hopkins Medicine.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει δύσπνοια, αιμορραγία, ανεύρεση εξογκωμάτων και όγκων, καθώς και οποιαδήποτε αλλαγή σε μια σωματική λειτουργία, όπως η χρήση της τουαλέτας.