Η Pfizer ζήτησε επίσημα από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) να εγκριθεί το εμβόλιό της για τον κορονοϊό για χορήγησε σε παιδία ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Σύμφωνα με τους nytimes η εταιρεία έκανε το σχετικό αίτημα με τη μορφή εκτάκτου στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ την Πέμπτη (7/10).

Ο οργανισμός έχει υποσχεθεί ότι θα κινηθεί γρήγορα μετά από το αίτημα και έχει προγραμματίσει προσωρινά μια συνάντηση στις 26 Οκτωβρίου για να το εξετάσει.

Ο καθηγητής Janet Woodcock του FDA είπε την περασμένη εβδομάδα ότι τα παιδιά ενδέχεται να απαιτούν «διαφορετική δοσολογία ή σύνθεση από αυτήν που χρησιμοποιείται σε στους ενήλικες».

Πρόσφατα μία αμερικανική μελέτη για το εμβόλιο της Pfizer έδειξε σε ποια περίπτωση η αποτελεσματικότητά του μειώνεται κατά 47%.

Το εμβόλιο είχε εγκριθεί για τις ηλικίες 12-15

Το εμβόλιο, για το οποίο έχει ήδη δοθεί εξουσιοδότηση για ηλικίες 12-15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για ηλικίες 16 ετών και άνω, έχει δείξει πως προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στην ηλικιακή ομάδα σε κλινική δοκιμή με 2.268 συμμετέχοντες, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες στις 20 Σεπτεμβρίου.

φιαλλύδια με εμβόλια pfizer

Η εξουσιοδότηση για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών δόθηκε περίπου ένα μήνα αφού οι εταιρίες υπέβαλαν τη σχετική αίτηση.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για το θέμα της Covid-19 Τζέφρι Ζίεντς δήλωσε σήμερα στο CNN ότι το νέο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και στις αρχές Νοεμβρίου, εφόσον εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές υγείας.