Το «προφίλ» των ασθενών που εισάγονται αυτήν την χρονική περίοδο στα νοσοκομεία της χώρας περιέγραψε η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Όπως είπε, πρόκειται για μεγαλύτερα άτομα που νοσούν εμβολιασμένοι, αλλά θέλουν παρακολούθηση ή και νεότερους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Σημείωσε ότι μόλις το 1/10 από τις εισαγωγές αφορούν πλήρως εμβολιασμένους και πως «ελάχιστοι» από αυτούς θα μπουν τελικά στη ΜΕΘ.

Ερωτηθείσα αν αυτή η αύξηση των κρουσμάτων θα προκαλέσει νέα πίεση στο ΕΣΥ, η κ. Γκάγκα εκτίμησε ότι, «τα νοσοκομεία δεν θα πιεστούν, αλλά η επίπτωση στις ζωές των ανθρώπων, από το πώς θα πάμε διακοπές μέχρι πώς θα πάμε στη δουλειά, νομίζω πρέπει να μας απασχολεί».

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς, η Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή με όλα τα εμβόλια που έχουμε καλύπτεται και η μετάλλαξη Delta», διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αργότερα.

Έγκυες και εμβολιασμός

Αναφορικά με τον εμβολιασμό εγκύων ή γυναικών που σκοπεύουν να κάνουν παιδί, τις κάλεσε «να εμβολιαστούν χθες», αφού ο κορονοϊός είναι πολύ επικίνδυνος για τις εγκύους.

«Tην προηγούμενη εβδομάδα τρεις έγκυες διασωληνώθηκαν» σημείωσε χαρακτηριστικά. Όσο για τις προτροπές γυναικολόγων να μην εμβολιαστούν οι ενδιαφερόμενες, παρέπεμψε στις οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Ελληνικής Μαιευτικής Εταιρείας.