Στους φαρμακοποιούς απαντά το υπουργείο Υγείας τονίζοντας πως «εξ αρχής ήταν στην προτεραιότητα του υπουργείου για εμβολιασμό κατά της Covid-19». Όπως παράλληλα εξηγεί στη σχετική ανακοίνωση «εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα αυτό».

 Το θέμα της προτεραιότητας και των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 έθεσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Yγείας. Παράλληλα ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) έστειλαν σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό. 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζήτησε την ένταξη των φαρμακοποιών στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό για την Covid-19 σημειώνοντας «οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας έχουν συμβάλει καθοριστικά με την καθημερινή παρουσία τους στον πάγκο, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίζοντας εξίσου σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους όπως και οι υπόλοιποι υγειονομικοί».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.