Την επιτακτική ανάγκη διορισμού ειδικού γιατρού στο Καστελόριζο, όπου 300 κάτοικοι ζουν χωρίς την ύπαρξη μόνιμου γιατρού και φαρμακείου εδώ και δύο χρόνια, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας.

Ο ΙΣΑ αναφέρει στην επιστολή του:
 
«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή μας επανερχόμαστε στο σοβαρότατο ζήτημα, το οποίο σας είχαμε θέσει με την 28-8-2012 επιστολή μας στην οποία σας εκθέταμε το σοβαρότατο πρόβλημα που μαστίζει το Δήμο Μεγίστης, όπου οι κάτοικοι του Καστελλόριζου βιώνουν καθημερινά μια ιδιαιτέρως δύσκολη πραγματικότητα, διότι κατοικούν σε ένα ακριτικό νησί, όπου δεν υπάρχει μόνιμος ιατρός, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Τουρκία που αποτελεί το κοντινότερο μέρος για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους.

Όπως γίνεται σαφές η πραγματικότητα αυτή είναι ιδιαιτέρως οδυνηρή και δεν είναι επιτρεπτό οι κάτοικοι του απομακρυσμένου αυτού τόπου να μην απολαμβάνουν το υπέρτερο αγαθό της υγείας. Ως εκ τούτου αιτούμαστε δια της παρούσης την άμεση στελέχωση του συγκεκριμένου νησιού, ώστε με Υπουργική Απόφαση να προκηρυχθεί θέση ειδικού γιατρού γενικής ιατρικής ή παθολογίας προκειμένου να επανδρωθεί το πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης με μόνιμο ιατρό ΕΣΥ. Επίσης αιτούμαστε τη στελέχωση όλων των μικρών νησιών με εξειδικευμένους γιατρούς (παθολόγους – γενικούς γιατρούς – παιδιάτρους) μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εξασφαλίσουν συγκεκριμένα συστήματα μοριοδότησης και υποχρεωτικής πλήρωσης των θέσεων.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ»