Το προηγούμενο ρεκόρ της συγκέντρωσης 822 μονάδων αίματος και της ελπιδοφόρας, συμμετοχής 175 αιμοδοτών, που σημειώθηκε πριν από δύο μήνες, επιδιώκουν να σπάσουν οι διοργανωτές της θερινής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών.

«Χάρη στους εθελοντές του Δήμου, το ένα ρεκόρ συμμετοχής στις εξορμήσεις καταρρίπτει το άλλο, με τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος να προστατεύεται και να ενισχύεται πλέον από 4.000 ενεργούς αιμοδότες, έχοντας στις… θυρίδες της 5.000 μονάδες αίματος. Χάρη σ’ αυτούς ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κατατάσσεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά τόσο στη δωρεά αίματος, όσο και στους δότες αιμοπεταλίων και τους δωρητές οργάνων σώματος, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων», επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Η εξόρμηση πραγματοποιείται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων ενώ εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων.