Η Ουγκάντα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα εν μέσω του ξεσπάσματος του ιού που βρίσκεται σε εξέλιξη, με ένα πεντάχρονο παιδί από το Κονγκό να λαμβάνει φροντίδα μετά την άφιξή του την Κυριακή από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Αυτή είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ουγκάντα κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Έμπολα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό», ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Το πεντάχρονο παιδί, που ταξίδευε με την οικογένειά του, είχε εισέλθει στην Ουγκάντα στις 9 Ιουνίου μέσω του συνοριακού περάσματος Μπουέρα. Η οικόγενειά του ζήτησε ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο Καγκάντο και το παιδί μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα φροντίδας, δήλωσε ο ΠΟΥ.

«Η επιβεβαίωση έγινε σήμερα από το ινστιτούτο αντιμετώπισης ιών της Ουγκάντας​(UVRI)», τόνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός, επισημαίνοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Από τότε που ξεκίνησε η επιδημία τον Αύγουστο στο ανατολικό Κονγκό, το υπουργείο Υγείας του Κονγκό ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι είχε καταγράψει 2.062 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 1.390 θανάτων.