Τα δέντρα στην περιοχή που ζούμε είναι πιθανό να επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας μας. Σύμφωνα με έρευνα από την Αμερικανική Δασική Υπηρεσία η απώλεια 100 εκατομμυρίων δέντρων από τις περιοχές της Ανατολικής Ακτής και από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες σχετίζεται με μια αύξηση στους θανάτους από καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και νοσήματα του κατώτερου αναπνευστικού.

Η έρευνα προσθέτει επιπλέον δεδομένα στις ήδη υπάρχουσες έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η έκθεση στο φυσικό περιβάλλον μπορεί να βελτιώσει την υγεία. Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους δεν αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια σχέση αίτιου – αποτελέσματος, οπότε ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται ένα συσχετισμός ανάμεσα στα δέντρα και τους ανθρώπους παραμένει, προς το παρόν, αδιευκρίνιστος.

Οι ειδικοί συνέλεξαν στοιχεία από 15 αμερικανικές πολιτείες. Παρατήρησαν λοιπόν ότι στις περιοχές όπου τα δέντρα είχαν μολυνθεί και καταστραφεί από συγκεκριμένα έντομα, σημειώθηκαν 15.000 περισσότεροι θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα και 6.000 περισσότεροι θάνατοι από νοσήματα του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος σε σύγκριση με τους πληθυσμούς άλλων περιοχών. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Journal of Preventive Medicine.

Πηγή: vita.gr