Οι γυναίκες στο «Έλενα» γεννούν σε πολικές θερμοκρασίες

Καταγγελίες για την απουσία θέρμανσης και τις ελάχιστες κουβέρτες - Δείτε το βίντεο


ΓΥΝΑΙΚΑ
11:42
07/01/2019
Οι γυναίκες στο «Έλενα» γεννούν σε πολικές θερμοκρασίες
12
loading

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στο νοσοκομείο «Έλενα» σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκανε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων Στέλιος Χαχάμης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν έχει θέρμανση, με αποτέλεσμα οι έγκυες να γεννούν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχει σπασμένα τζάμια, ενώ οι κουβέρτες είναι δανεικές.

«Είναι συνδεδεμένο με το φυσικό αέριο, όμως δεν λειτουργούν τα σώματα, λόγω συντήρησης. Το έχουμε πει τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έχουμε ζέστη το χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα.Έχουμε σπασμένα τζάμια στους θαλάμους, που αναγκαστήκαμε να τους κλείσουμε εδώ. Το προσωπικό δουλεύει σε άθλιες συνθήκες. Οι έγκυες γεννούν μες στο κρύο [...] Στην αίθουσα τοκετών από τα οκτώ κλιματιστικά, που υπάρχουν στο δωμάτιο που είναι επίτοκες, λειτουργούν μόλις δύο. Δανειζόμαστε από τμήμα σε τμήμα κουβέρτες για να ζεσταθούν» λέει ο αντιπρόεδρος εργαζόμενων στο «Έλενα» Στέργιος Χαχάμης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε ότι αυτές οι τριτοκοσμικές συνθήκες δεν είναι μόνο στο «Έλενα» αλλά και σε πολλά νοσοκομειακά ιδρύματα, που βρίσκονται στην κατάψυξη.

Σε ποια νοσοκομεία υπάρχουν προβλήματα

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στα σημαντικά προβλήματα που παρατηρείται στη θέρμανση των νοσοκομείων. Τα προβλήματα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, προκύπτουν από την έλλειψη κονδυλίων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Ακολουθεί η λίστα με τα νοσοκομεία

Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου

Ανεπαρκέστατη θέρμανση. Κρυώνουν πολύ οι γυναίκες και τα βρέφη. Δεν υπάρχουν καλοριφέρ. Η θέρμανση των χώρων του Νοσοκομείου γίνεται από τα γνωστά κατεστραμμένα καλοριφέρ που έχουμε δείξει το καλοκαίρι τα οποία υπολειτουργούν. Τα κτίρια είναι χωρίς καμία συντήρηση. Σπασμένα τζάμια. Στην αίθουσα τοκετού το κρύο είναι πάρα πολύ. Από τα 8 κλιματιστικά στα 8 δωμάτια των επιτόκων γυναικών λειτουργούν τα τρία και μάλιστα τα δύο υπολειτουργούν. Οι διάδρομοι των Νοσοκομείων δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Δύο χρόνια τώρα ίδια χάλια η κατάσταση.

Νοσοκομείο Άρτας

Το Νοσοκομείο της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός και επισκέπτεται συχνά τα καλοριφέρ λόγω οικονομίας ανοίγουν 10 ώρες το 24ωρο. Επειδή το κτίριο έχει απώλειες οι ασθενείς κρυώνουν πολύ. Ασθενείς και προσωπικό φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους. Μόνο 7 ώρες το 24ωρο έχουν ζεστό νερό. Πώς να κάνουν μπάνιο οι ασθενείς; Μετά τις 10 το βράδυ δεν υπάρχει ζεστό νερό.

Νοσοκομείο Πρέβεζας

Λειψό πετρέλαιο. Κάνουν οικονομία. Ανοίγουν το καλοριφέρ 1 ώρα τοπ πρωί, 1 ώρα το απόγευμα και 1 ώρα τη νύκτα. Πολύ κρύο.

Νοσοκομείο Κω

Τουρτουρίζουν από το κρύο. Το νοσοκομείο δεν έχει κεντρική θέρμανση καθ’ ότι το κεντρικό σύστημα θέρμανσης είναι χαλασμένο χρόνια. Οι θάλαμοι θερμαίνονται με air condition, αλλά οι διάδρομοι κλινικών, κοινόχρηστοι χώροι, και κάποια γραφεία κι εργαστήρια είναι παγωμένα.

Νοσοκομείο Νάουσας

Νοσοκομείο σε ορεινή περιοχή με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, έχει θέρμανση ανά διαστήματα 12 ώρες περίπου το 24ωρο λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Δρομοκαΐτειο

Κάνουν οικονομία. Ανοίγουν το καλοριφέρ 3 ώρες το πρωί, 3 ώρες το απόγευμα και 3 ώρες τη νύκτα. Παλαιά κτίρια με απώλειες. Κρυώνουν οι ασθενείς. Με παρέμβαση του προσωπικού από σήμερα θα ανοίξουν προσωρινά περισσότερες ώρες.

Κέντρο Υγείας Αριδαίας

Μέχρι και τις ημέρες των εορτών δεν είχε το Κ.Υ. θέρμανση. Προμηθεύτηκαν περιορισμένο πετρέλαιο πριν λίγες ημέρες. Ανοίγει κάποιες ώρες την ημέρα.

Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση όλο το χειμώνα. Δεν βρίσκουν προμηθευτή πετρελαίου γιατί είναι αφερέγγυοι.

Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου

Πολικές θερμοκρασίες. Τα καλοριφέρ για οικονομία στο πετρέλαιο ανοίγουν 3 ώρες την ημέρα. Από 1 ώρα πρωί, απόγευμα, νύκτα. Που στο Νευροκόπι. Που είναι η πιο κρύα περιοχή της χώρας.

Κέντρο Υγείας Παρανεστίου

Επειδή κάνουν το έγκλημα και ανοίγουν τα καλοριφέρ και καταναλώνουν πετρέλαιο ειδοποιήθηκαν από την ΥΠΕ ότι όταν τελειώσει το πετρέλαιο που έχουν δεν θα πάρουν άλλο. Απειλήθηκαν για να κάνουν οικονομία

Κέντρο Υγείας Κλειτορίας

Στην περιοχή των Καλαβρύτων με πολύ χιόνι μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν είχαν θέρμανση. Προμηθεύτηκαν 2.000 λίτρα με δανεικά χρήματα που έδωσε γιατρός του Κέντρου Υγείας. Περιμένει από την ΥΠΕ να πάρει τα χρήματά του. Εάν δεν είχε βάλει χρήματα ο γιατρός σήμερα δεν θα είχαν καθόλου θέρμανση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Εγώ πάντως πήγα

  Μέσα στο Δεκέμβριο σε δύο νοσοκομεία της Αθήνας και η σπατάλη πήγαινε σύννεφο.Στο φουλ η θε´ρμανση μαζί με κλιματιστικά και οι πόρτες ορθάνοιχτες!!

 2. avatar Εγώ πάντως πήγα

  Μ

 3. avatar κήρυκας της Κουμουνδούρου €0,70 per message

  Εδώ είναι άφαντα τα γνωστά πληρωμένα τρολ της Κουμουνδούρου.

  1. avatar J. Kyp

   Εμ τι; Για χαζό με περνάς; Κάνω ότι δεν το διάβασα. 🙂

 4. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Το νοσοκομείο αυτό,στο Βροντερό της Πρέσπας, ένα από τα κεντρικά του ΔΣΕ, ήταν εφάμιλλο των νοσοκομείων της εποχής. Καλύτερα οργανωμένο, με φαρμακείο και όλες τις άλλες βοηθητικές λειτουργίες προσφέροντας υπηρεσίες και στους κατοίκους της περιοχής. Ο Πέτρος Κόκκαλης ως πρωτοπόρος στην οργάνωση της υγειονομικής περίθαλψης στο ΔΣΕ και ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά στελέχη, όντας υπουργός Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας της Προσωρινής
  Δημοκρατικής Κυβέρνησης, αλλά και ως επιστήμονας και γιατρός, κάτω από τις πλέον αντίξοες και δύσκολες συνθήκες, επιτελούσε το έργο του με συνέπεια, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες στο λαό, παραμένοντας πιστός στις ιδέες του κομμουνισμού μέχρι το τέλος της ζωής του. Οπως αναφέρεται στη βάση της προτομής, ο Πέτρος Κόκκαλης «μπήκε βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή, πιο βαθιά στην γνώση του κόσμου. Στρατεύτηκε για τη δημιουργία του "μελλούμενου πολιτισμού"»....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/01/blog-post_97.html

 5. avatar gkagkarin.blogspot.com

  ....
  Από τις περιπτώσεις καταγμάτων κρανίου που χειρουργήθηκαν στις μάχες Γράμμου – Βίτσι βγήκε το στατιστικό στοιχείο, πως η θνησιμότητα έφτασε μόνο στο 10%, ενώ η θνησιμότητα στον πόλεμο του 1914 – 1918 ήταν 80% και στον πόλεμο του 1939 – 1944 από στατιστικές Γερμανών – Άγγλων, έφτανε στο 25 – 45%! Αυτό από τους χειρουργούς χαρακτηρίστηκε “το θαύμα και τα παράδοξα του Γράμμου – Βίτσι”. Είναι επίσης εκπληκτικό το γεγονός ότι, μέσα σ’ αυτές τις ασύλληπτες συνθήκες, εκπονούνταν και επιστημονικές μελέτες, ενώ από την Υγειονομική υπηρεσία του Γενικού Αρχηγείου εκδόθηκε, εξάλλου, ένα βιβλιαράκι πρώτων βοηθειών, με τίτλο “Απλές οδηγίες για το νοσοκόμο και τον αντάρτη”, που μοιράστηκε στους νοσοκόμους και τους αντάρτες.
  Ακόμα, οργανώθηκε τάγμα τραυματιοφορέων, φτιάχτηκε στο χώρο του Βίτσι άξονας διακομιδής των τραυματιών, ιδρύθηκε κεντρική φαρμακαποθήκη και οργανώθηκε η τροφοδοσία των ασθενών, έτσι ώστε να μη σημειώνονται ελλείψεις τροφών, τις οποίες είχαν ανάγκη για τη θεραπεία τους.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/01/blog-post_90.html

 6. avatar ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

  ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΓΕΡΟΔΙΑΒΟΛΟ..ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑ....

 7. avatar πολακόπληκτοι α.ε.

  Και τι θα μας απαντήσουν οι φωστήρες της φασιστεράς; Για όλα φταίει ο Άδωνις. Ή η Novartis. Ή η ποντικομαμή.
  Λές και δεν είναι υπουργός υγείας ο πολάκης.
  Πρώτη φορά αριστερά χάλια!
  Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Όλα τα νοσοκομεία κλείνουν. Έργο του συριζα και αυτό. Με υπογραφή πολάκη.

 8. avatar Μητσουκος

  Αχάριστοι που είσαστε! Δεν καταλάβατε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ευκαιρία σε κάποιους να νοικιάζουν φορητά κλιματιστικά;;

 9. avatar ααΑ-παπαπαπαααα…

  Μη λέτε τέτοια, θα 'ρθει η συντροφάρα, ο πολλά βαρύς κος Πολλάκης και θα σας στείλει τρία μέτρα κάτω στη ζη...

 10. avatar Kostas

  Και μετά θα βγει ο Πολάκης και θα πει ότι το κρύο είναι προπαγάνδα της δεξιάς και θα πανηγυρίζει επειδή "διέλυσε τη διαφθορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ". Δεν ξέρω αν θέλω να γελάσω ή να κλάψω.

 11. avatar Autoapascholoumenos

  Ντροπή σας! Βοθροκαναλο του διαδικτύου. Ντροπη σας να μεταδιδετε ψευδείς ειδήσεις. Πού'σαι ρε υπουργαρα;;; Εγώ πρέπει να τα γραφω;ς; Πλεόνασμα για πάντα ρεεεεεε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει