Τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε ασφάλεια υγείας

H αξιοπιστία της εταιρείας, οι περιορισμοί και οι παροχές


ΥΓΕΙΑ
15:12
03/04/2012
Τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε ασφάλεια υγείας
6
loading

Με την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια υγεία, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί για πολλούς μονόδρομο. Σίγουρα όμως θα έχετε ακούσει ένα φίλο σας ασφαλιστή να κατηγορεί τον «συνάδελφό» του που σας πούλησε ασφάλεια υγείας, ξεχνώντας να σας προειδοποιήσει για διάφορες εξαιρέσεις ή για τα ψιλά γράμματα.

Μας απασχόλησαν κι εμάς οι διαφωνίες τους. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε… όχι τον καλύτερο ασφαλιστή αλλά όλα τα σημεία που πρέπει να προσέξει κανείς όταν μιλάει μαζί του!

Ιδού λοιπόν τι πρέπει να προσέξετε πριν υπογράψετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας:

• Το όνομα και την αξιοπιστία της εταιρείας
Προφανώς, και στον ασφαλιστικό τομέα, η αξιοπιστία , το μέγεθος και η ισχυρή παγκόσμια παρουσία είναι τα πρώτα στοιχεία που πρέπει να αναζητήσει και να εκτιμήσει ο ασφαλιζόμενος.

• Παροχές
Αναζητείστε τις περισσότερες παροχές για τα χρήματα που διαθέτετε. Υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν στην Ελλάδα παροχές που λίγοι γνωρίζουν π.χ. κάλυψη όλων των εξόδων τοκετού μέχρι 12.000 ευρώ, κάλυψη σε άτομα άνω των 65 ετών χωρίς εξετάσεις, κάλυψη οδοντιατρικών εξόδων, φακών επαφής, γυαλιών οράσεων, εμβολίων, παιδιάτρων κλπ.

• Συνεργασίες με νοσοκομεία
Υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα που συνεργάζονται μόνο με ορισμένα νοσοκομεία, ενώ υπάρχουν κι εκείνα που επιτρέπουν την ελεύθερη επιλογή από τον ασφαλισμένο.

• Περιορισμοί στις αμοιβές ιατρών.
Υπάρχουν συμβόλαια τα οποία ορίζουν την ανώτατη αμοιβή ιατρού ανά περίπτωση. Είναι ένα σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καθώς μπορεί να βρεθείτε στην… άβολη θέση να πρέπει ή να επιθυμείτε να χειρουργηθείτε από ιατρό που ζητάει 5.000 ευρώ και το συμβόλαιά σας να προβλέπει 2.500 ευρώ για τη συγκεκριμένη επέμβαση!

• Περιοριστικό δίκτυο ιατρών
Κάποιες ασφαλιστικές , λειτουργώντας με το παράδειγμα των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων, ορίζουν τους ιατρούς που έχετε δικαίωμα να επισκεφτείτε. Κάποιες άλλες το αφήνουν στην ευχέρεια του ασφαλισμένου…

• Κάλυψη αναγκών βάσει του βιοτικού σας επιπέδου
Αν δεν έχετε νιώσει ποτέ την ανάγκη να κάνετε διακοπές σε 5στερο ξενοδοχείο, ίσως να βολεύεστε και στο δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Σ’ αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να παρασυρθείτε από έναν ασφαλιστή που θα προσπαθήσει να σας πουλήσει τη μάξιμουμ πολυτέλεια…

Έτσι, επειδή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη προστασία της υγείας μας και να ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε τη φροντίδα που χρειαζόμαστε, όταν την έχουμε ανάγκη, το Διεθνές Πρόγραμμα Υγείας από την ΑΧΑ PPP International είναι καλύτερή σας επιλογή, όπου και αν βρίσκεστε στον κόσμο!

Επισκεφθείτε τη σελίδα της ΑΧΑ και επωφεληθείτε την προνομιακή μεταχείριση που σας προσφέρει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Αραμπατζής Γιώργος

  Το αρθρό ειναι λίγο παλιο αλλα ωστόσο οι γενικοί κανόνες παραμένουν ίδιοι..
  1) Πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι οι εξαιρέσεις.
  2) Καθώς πλέον τα ισόβια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, προσοχή στους όρουν ανανέωσης.
  3) Χαριν στο Solvency 2 δεν θα υπάρχουν (θεωρητικά) κλεισίματα ασφαλιστικών εταιρείων.
  4) Προσοχή επίσης στο εκπιπτόμενο, που εφαρμόζετε και πού όχι.
  [...]

 2. avatar ψιψικος

  Οι εξερεσεις είναι μεγάλη κομπινα προσέξτε πολυ γιατί δεν καλύπτουν τις νοσηλειες.Βάζουν κάποιους που παριστάνουν τους γιατρούς και κάνουν διάφορες ερωτήσεις για το ιστορικό της υγείας σας .Αν θυμηθείς κάτι πριν τη σύναψη του συμβολαίου και δεν το έχεις στις εξερεσεις, έστω και αν είναι άσχετο με την πάθηση της νοσηλειας, τότε πληρωνεις απο την τσέπη σου.

 3. avatar m/s

  Επειδή η πλειοψηφία των ήδη ασφαλισμένων (από τη δεκαετία του '80-'90) πιστεύαμε πως όταν υπογράφαμε ένα συμβόλαιο π.χ.30 ετών που ήταν "ΙΣΟΒΙΟ" θα πληρώναμε για αυτά τα 30 χρόνια κι έπειτα η ασφαλιστική θα μας κάλυπτε (νοσοκομειακά) ισοβίως, χωρίς να πληρώνουμε (νομίζαμε ότι οι ασφαλιστικές λειτουργούν όπως το ΙΚΑ)
  θα πρέπει κάποιος να διευκρινίσει στους υποψήφιους προς ασφάλιση ότι ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ σημαίνει: πληρώνεις το συμβόλαιο εφ'όρου ζωής, απλώς η ασφαλιστική έχει υποχρέωση να δέχεται την ασφάλισή σου - δεν μπορεί να στην αρνηθεί λόγω ηλικίας κλπ.
  Επίσης ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στους όρους που αλλάζουν με απλή γνωστοποίηση (συνήθως μαζί με το απόκομμα πληρωμής) δηλαδή αν δεν εναντιωθείς άμεσα - άραγε με ποιες επιπτώσεις για ένα συμβόλαιο που πληρώνεις εδώ και 15-20 χρόνια ???

  1. avatar Antonella

   Ό,τι να 'ναι...

  2. avatar alfamanunt

   Δεν καταλαβαίνω αυτό που λες, ένα συμβόλαιο 30 ετών που θα ήταν "ΙΣΟΒΙΟ". Μήπως εννοείς ότι κάποιος ασφαλιστής πάντρευε ένα επενδυτικό-συνταξιοδοτικό 30ετιας με νοσοκομειακή προσθήκη; Αυτό δέν είναι ισόβιο μπορεί εν συνεχεία να γίνει ισόβιο και βέβαια με το να συνεχίσει κάποιος να πληρώνει.
   Οι όροι δεν αλλάζουν σε κανένα ισόβιο συμβόλαιο όπως το αγόρασες πριν 30 χρόνια συνεχίζει και είναι και τώρα.
   όσον αφορά τα ετησίως ανανεούμενα δεν μπορεί η εταιρεία να κάνει αλλαγή σε ένα πελάτη και μόνο, ότι κάνει στο συμβόλαιο είτε αυτό είναι αύξηση, είτε είναι αλλαγή σε όρο ή ακόμα και κατάργηση γίνεται το ίδιο σε όλους όσους έχουν πάρει αυτό το πακέτο. Ενώ αν γίνει κατάργηση του πακέτου είναι υποχρεωμένη η ασφαλιστική να περάσει το σύνολο των πελατών σε νέο πρόγραμμα εφάμιλλο του παλιού.

 4. avatar MARIA

  Επίσης, θα ήθελα να προσθέσω ότι η σημαντικότερη παράμετρος για να επιλέξουμε ένα συμβόλαιο υγείας είναι η ΙΣΟΒΙΟΤΗΤΑ, διότι ενώ κάποιο συμβόλαιο μπορεί να καλύπτει τοκετό, να μην παρέχει όμως ισοβιότητα και να διακοπεί την στιγμή που ο ασφαλισμένος το έχει περισσότερο ανάγκη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει