Βασικές ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα

Σε απόγνωση οι ασθενείς που δεν λαμβάνουν την αναγκαία θεραπεία


ΥΓΕΙΑ
12:11
06/03/2012
Βασικές ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα
2
loading

Την έλλειψη βασικών αναντικατάστατων ογκολογικών φαρμάκων καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής στήριξης που διαθέτει, έγινε αποδέκτης πολλών τηλεφωνημάτων από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, οι οποίες δεν έλαβαν την αναγκαία θεραπεία τους, λόγω της έλλειψης ογκολογικών φαρμάκων σε ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, καθώς και στο Φαρμακείο του ΙΚΑ.

Επιπλέον, δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα φάρμακα για την θεραπεία τους από φαρμακεία της πόλης, καθώς οι φαρμακοποιοί αρνούνται να πιστώσουν τις ασφαλισμένες ασθενείς με τη δαπάνη του φαρμάκου.

Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» υπογραμμίζει ότι το γεγονός αυτό αποκλείει τη συνέχιση της θεραπευτικής αγωγής σε μια μεγάλη μερίδα ασθενών με καρκίνο μαστού θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο την ζωή τους και καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα, καθώς οι ασθενείς με καρκίνο δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν εβδομάδες και μήνες, προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες θεραπείες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar pp

    Πού έχουμε φθάσει? ογκολογικά φάρμακα σε έλλειψη ! αλλά τα 8.000.000 εμβόλια για τον Η1Ν1 πέρσι ξέρανε να τα παραγγείλουνε .... πεταμένα λεφτά ...
    Τι μέλλον έχουμε? Ποιος είναι ο ... "πολιτισμός" μας ????????

    1. avatar AD

      Ποιός πολιτισμός σε λίγο στους γέρους και στους άρρωστους θα προτείνουν ευθανασία !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει