Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι το κεφάλι τους είναι έτοιμο να σπάσει και ψάχνουν τρόπους να ανακουφίσουν τον πονοκέφαλο που τους βασανίζει. Θυμηθείτε ότι ο πονοκέφαλος είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αρκεί να εντοπίσουμε τί τον προκαλεί!

Οι κυριότεροι παράγοντες που οφείλονται για τους πονοκεφάλους είναι:

Το στρες

Το 80% των περιπτώσεων ημικρανίας τις προκαλεί το άγχος σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

Οι ορμόνες
Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι έχουν πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της περιόδου, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης. Αυτό συμβαίνει λόγω της πτώσης των οιστρογόνων.

Οι αλλαγές του καιρού

Την περίοδο που αλλάζει ο καιρός είναι πιο συχνές οι ημικρανίες λόγω της αλλαγής στις βαρομετρικές πιέσεις.

Η έλλειψη ύπνου
Τα χαμηλά επίπεδα σοροτονίνης ενεργοποιούν το κύριο νεύρο που είναι υπεύθυνο για την ημικρανία

Κάποια «βαριά» μυρωδιά
Το νεύρο που συνδέεται με τη μύτη όταν εντοπίζει άσχημες μυρωδιές (κολώνια, καθαριστικά κ.ά.), μπορεί να απελευθερώσει ουσίες που προκαλούν τους πονοκεφάλους

Το ενοχλητικό φως
Εξαρτάται από τον άνθρωπο και το πόσο ευαίσθητος είναι στο φως. Άλλοι έχουν ευαισθησία στον ήλιο, άλλοι στους υπολογιστές και άλλοι σε λάμπες φθορίου

Λάθος διατροφικές συνήθειες
Η μειωμένη κατανάλωση νερού και οι παραλήψεις γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους

Για να αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους, και να ανακουφιστείτε από τον ενοχλητικό πόνο μπορείτε να ακολουθήσετε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή ενώ και η σωματική άσκηση αποδεδειγμένα καταπολεμούν τους πονοκεφάλους. Εναλλακτικές θεραπείες είναι ο διαλογισμός, η γιόγκα και το μασάζ μπορεί να βοηθήσουν στη χαλάρωση.