Γιατί πρέπει να περπατάμε τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα

Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία


ΥΓΕΙΑ
8:32
26/06/2016
Γιατί πρέπει να περπατάμε τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα
2
loading

Το περπάτημα αποτελεί εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα και τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά. Ακόμη και 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα, κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό και συμβάλλουν στην πρόληψη κάποιων κινδύνων όπως τα καρδιαγγειακά προβλήματα, η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η κατάθλιψη. Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν ότι είναι καλύτερη άσκηση κι από το γυμναστήριο, ενώ ένα από τα πλεονεκτήματά της είναι ότι είναι ήπιας μορφής οπότε μπορεί να γίνει από όλους ανεξαρτήτου ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, 6 ώρες καθιστικής ζωής μειώνουν τη ροή του αίματος στα πόδια, πράγμα που συμβάλλει στον κίνδυνο αρτηριακής νόσου, αποτελώντας πρόδρομο στάδιο για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Με μόλις 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα, βελτιώνετε την υγεία των αρτηριών σας, ενώ γυμνάζετε ήπια όλο το σώμα σας. Επιπλέον περπατώντας μόλις 2 λεπτά ανά ώρα αντί να κάθεστε, μειώνετε κατά 33% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Το περπάτημα συνιστάται ιδιαίτερα για τα άτομα που έχουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, ενώ η ήπια ένταση και ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας δίνουν τη δυνατότητα σε όσους περπατούν, για σταδιακή και ασφαλή προσαρμογή των λειτουργιών της καρδιάς. Ένα επιπλέον θετικό είναι ότι συμβάλλει στη βελτίωση της αντοχής και γενικά της φυσικής κατάστασης, ενώ βοηθάει επίσης στη βελτίωση κάποιων δεικτών υγείας όπως τη χοληστερίνη.

Σταδιακά μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια που περπατάτε καθημερινά φτάνοντας τα 20-60 λεπτά, ενώ η προτεινόμενη συχνότητα για αυτά τα λεπτά είναι 3-5 φορές την εβδομάδα. Να θυμάστε ότι πρέπει να φοράτε άνετα παπούτσια και να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Nai ok

    Ότι πείτε...Ήρθα για διακοπές Ελλάδα, και πάω στο local μπακάλικο με την δυόμιση χρονών κόρη μου περπατώντας να ψωνίσουμε, έχουμε το καλαθάκι μας και περιμένουμε να εξυπερετηθούμε στο ταμείο αφού ήταν και η σειρά μας, και ήρθαν σφίνα πρώτα μια κυρία ΒΠ καλέ (στην ταμεία) χτύπα μου αυτά τα αγγουράκια έχω το αμάξι αναμένο απέξω να φύγω, (για συγνώμη/ευχαριστώ ούτε λόγος) και αμέσως ένας κύριος με μια αγκαλιά κρεμυδάκια φρέσκα το ίδιο αυτή τη φορά γιατί είχε το παιδί στο αμάξι...Πέραν της αγένειας! και της αηδίας που μου προκάλεσαν, αναρωτήθηκα σ\'αυτό το προάστιο δεν περπατάει κανείς;;; Στο περίπτερο ουρά τα αμάξια στον φούρνο το ιδιο στο μπακαλικο το ιδιο, και αν μιλήσεις και συγκρίνεις θα σε πουν κομπλεξικό μετανάστη μήπως θ\'αλλάξει τίποτα; Το κακό είναι ότι και τα παιδάκια μαθαίνουν τις ιδειες συμπεριφορες και συνήθειες καμιά ελπίδα!

  2. avatar Τάκης Τσουκαλάς

    Και για να είμαστε \"περπατημένα\" άτομα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει