Το βότανο που κρύβει το μυστικό της μακροζωίας

Τι έδειξε η έρευνα στο μικρό χωριό των αιωνόβιων στην Ιταλία


ΥΓΕΙΑ
22:18
01/04/2016
Το βότανο που κρύβει το μυστικό της μακροζωίας
3
loading

Η πλούσια σε δενδρολίβανο διατροφή των κατοίκων του παραλιακού χωριού Acciaroli ίσως είναι το κλειδί της μακροζωίας τους!

Το δενδρολίβανο μπορεί να είναι το μυστικό που στο χωριό Accarioli στο Τυρρηνικό πέλαγος ζουν 300 κάτοικοι που έχουν ξεπεράσει τα εκατό! Το βότανο χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μαγειρική των εν λόγω ιταλών αιωνόβιων οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα εκατό χωρίς να παρουσιάζουν καρδιαγγειακά νοσήματα ή άνοια.Μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης πήραν για πρώτη φορά την άδεια να μελετήσουν από κοντά αυτό το μικρό χωριό των αιωνόβιων (οι ερευνητές θα εξετάσουν τον τρόπο ζωής, τη διατροφή και θα πάρουν δείγματα αίματος των κατοίκων).

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία των κατοίκων του Accarioli είναι αναμφίβολα η μεσογειακή διατροφή, με προεξάρχοντα παράγοντα το δενδρολίβανο που κυριαρχεί στα πιάτα τους. Δεν παραβλέπουν όμως και άλλους παράγοντες όπως τον καθαρό αέρα και το γεγονός ότι οι κάτοικοι περπατούν καθημερινά για τα ψώνια και τις εργασίες τους.

Πηγή: vita.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar spiros anemos

    Λίγα χρόνια και καλά,παρά πολλά και δυστυχισμένα.Οι ξεκούραστοι πάνε περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους δουλεμένους.Ραχάτι δικέ μου και ο μήνας έχςει 9.

  2. avatar ADAV

    Τρίχες κατσαρές !! Κατέβασέ τους για ένα μήνα κέντρο Αθήνα και τάισε τους από τα fast food και μετά ούτε ένα λιβάδι δενδρολίβανο δεν τους σώνει !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει