Τρεις στους τέσσερις υπαλλήλους γραφείου σηκώνονται από το γραφείο τους μόνο για να φτιάξουν τσάι ή καφέ ή να επισκεφθούν την τουαλέτα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δύο στους πέντε τρώνε το μεσημεριανό τους στο γραφείο τους και ένας στους πέντε πήρε τουλάχιστον έξι κιλά τον περασμένο χρόνο.

Η έρευνα έγινε στους 2000 εργαζόμενους εταιρείας τηλεπικοινωνιών και έδειξε πως επτά στους δέκα εργαζόμενους ένιωθαν πως είχαν περάσει όλη την ημέρα τους καθισμένοι μπροστά από το γραφείο τους.

Όπως σημειώνει ωστόσο η Daily Mail, αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Σύμφωνα με την έρευνα ένας στους τρεις εργαζόμενους ασκείτο λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα ενώ το 80% ήθελε να «χωρέσει» περισσότερη άσκηση στην καθημερινότητά του.

Περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους ένιωθαν πως είτε είχαν πάρει βάρος είτε είχαν χάσει τη φόρμα τους επειδή έμεναν πολλές ώρες καθισμένοι στο γραφείο.

Τέσσερις στους δέκα υπέφεραν από διαρκείς πόνους στην πλάτη ή τον αυχένα ενώ τρεις στους δέκα ένιωθαν να «στεγνώνουν» ψυχικά μετά τις τόσες ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους.

Περισσότεροι από τους μισούς ωστόσο έλεγαν πως «είχαν πολλή δουλειά» για να σηκωθούν από το γραφείο τους ενώ ένας στους πέντε φοβόταν μήπως, όσο έλειπε, χτυπούσε το τηλέφωνο. Ένας στους δέκα δεν έκανε ποτέ διάλειμμα για φαγητό.

Ο μέσος εργαζόμενος σηκώνεται από το γραφείο του τρεις φορές την ημέρα και περνά περισσότερες από τέσσερις ώρες καθισμένος χωρίς να σηκώνεται καθόλου.