Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τις μεγάλες ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων.

Η διαμαρτυρία που έκαναν οι οροθετικοί έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο ολοκληρώθηκε, απαιτώντας την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

«Σήμερα προχωρήσαμε σε αυτή την πυροσβεστική πρωτοβουλία για την εξομάλυνση της κατάστασης, η οποία φαίνεται να δρομολογείται» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Τσιακαλάκης, υπεύθυνος Επικοινωνίας και Διεκδίκησης του Συλλόγου «Θετική Φωνή». Επισήμανε παράλληλα ότι «η πηγή του προβλήματος είναι ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα αγοράζονται από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων» και ζήτησε τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιακαλάκη οι ελλείψεις αποτελούν «κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS».