Τελικά η φρουκτόζη δεν είναι τόσο αθώα όσο αρχικώς φανταζόμασταν, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του πανεπιστημίου του Κολοράντο, φαίνεται πως υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στη φρουκτόζη και την υπέρταση.

Συγκεκριμένα, βάση των στοιχείων που δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of the American Society of Nephrology» όσο περισσότερη φρουκτόζη περιείχε η διατροφή των υπό εξέταση ατόμων, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχαν να εμφανίσουν υπέρταση. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η υπερκατανάλωση φρουκτόζης προκάλεσε αύξηση της αρτηριακής πίεσης έως και 78%.