Διακεκριμένοι οφθαλμολόγοι από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησαν τέσσερις εξειδικευμένες και δύσκολες επεμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Χρήστος Πατσαλίδης, δήλωσε ότι το νοσοκομείο Λεμεσού επιδιώκει να καταστεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο οφθαλμιατρικής στο πλαίσιο της αδελφοποίησης και συνεργασίας του με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σε συνέντευξη τύπου, ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε τη χαρά του καθώς γίνονται πραγματικότητα, όπως είπε, οι συμφωνίες που υπογράφηκαν πρόσφατα με τον υπουργό Υγείας της Ελλάδας, Ανδρέα Λοβέρδο.

«Είχαμε πει ότι θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε κάποιες κλινικές με στόχο την αναβάθμιση, την ενίσχυση, αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ κλινικών και μια από τις πρώτες αποφάσεις ήταν η συνεργασία στον τομέα της οφθαλμολογίας», είπε ο κ. Πατσαλίδης, σημειώνοντας ότι «ο στόχος αυτής της συνεργασίας δεν είναι απλά το να γίνονται κάποιες επεμβάσεις δύσκολων περιστατικών εδώ στην Κύπρο, ο στόχος είναι και η ανάπτυξη της οφθαλμιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Λεμεσού, ως το κέντρο αναφοράς, το πρότυπο, το κέντρο αριστείας για την Κύπρο».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και διευθυντής της οφθαλμολογικής του κλινικής, καθηγητής Ιωάννης Παλλήκαρης, δήλωσε πως το στοίχημα αυτής της συνεργασίας είναι να γίνει εξίσου μια παγκοσμίως γνωστή οφθαλμολογική κλινική και στην Κύπρο.

«Η Κύπρος έχει ένα σημαντικό γεωφυσικό ρόλο στην περιοχή, έχει εξαιρετικές δυνατότητες να αποτελέσει και ένα κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών στο διεθνές γίγνεσθαι, στην ευρύτερη περιοχή και νομίζω ότι αυτό θα είναι και ένας στόχος που θα βάλουμε με το νοσοκομείο εδώ».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλείου, Νικόλαος Κοκκίνης εξέφρασε τη βούληση και πρόθεση του Νοσοκομείου για επέκταση της συνεργασίας, ενώ ανέφερε πως «θα συσταθεί μια κοινή επιτροπή που θα αποτελείται αντίστοιχα από διοίκηση, γιατρούς και εργαζόμενους, που θα συντονίζει αυτές τις επισκέψεις και οι οποίες φιλοδοξούμε να είναι επισκέψεις και εδώ και στο Ηράκλειο, όπου μπορεί να γίνει και εκπαίδευση και γνωριμία άλλων τμημάτων και κλινικών».