Δικαιωμένος δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς εκτίμησε ότι ο στόχος που είχε θέσει για το 2011 και αφορά τη μείωση των λειτουργικών δαπανών στα νοσοκομεία κατά 250 εκ. ευρώ και τη δαπάνη για φάρμακα για άλλα 120 εκατ., θα επιτευχθεί.

Ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι αν δεν είχε καταφέρει μέχρι τις 31 Μαρτίου να λειτουργήσει το διπλογραφικό σύστημα στα λογιστήρια των νοσοκομείων και γενικότερα η μηχανοργάνωση αλλά και η απογραφή των αποθηκών τους, θα παραιτείτο.

Σήμερα τόνισε ότι οι στόχοι αυτοί έχουν επιτευχθεί. Και εξήγησε ότι ήδη 102 νοσοκομεία έχουν πλήρη στοιχεία μηχανογραφημένα ενώ μόνο 26 δυσκολεύονται να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία και τρία αδυνατούν προς το παρόν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στα νοσοκομεία της Χαλκιδικής ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί για το 2009 οι ισολογισμοί 119 νοσοκομείων.

Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο που γίνεται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας σε επίπεδο μηχανοργάνωσης και αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι έχει ήδη αντικαταστήσει δέκα διοικητές νοσοκομείων που δεν τα πήγαν καλά, ενώ σύντομα αναμένεται να αντικατασταθούν άλλοι είκοσι, εάν δεν καταφέρουν να πιάσουν τους στόχους στα νοσοκομεία τα οποία διοικούν.