Κανένας παιδίατρος δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μέχρι χθες για τη στελέχωση της Μονάδας Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Η σχετική προκήρυξη του Νοσοκομείου Χανίων αφορά στην πρόσληψη δύο ειδικευμένων γιατρών ειδικότητας παιδιατρικής στον εισαγωγικό βαθμό Επιμελητή Β’.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει έντονα τη διοίκηση του Ιδρύματος, αφού «μπλοκάρει» ακούσια, τις προσπάθειες για επαναλειτουργία της Μονάδας η οποία παραμένει κλειστή και με αποτέλεσμα όλα τα νεογέννητα από τα Χανιά και το Ηράκλειο που χρειάζονται νοσηλεία σε Νοσοκομείο, να διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, όπου εκτός του ότι και εκεί οι Μονάδες Νεογνών αντιμετωπίζουν προβλήματα, η διακομιδή των νεογέννητων σε απόσταση τουλάχιστον δύο ωρών εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους.

Στο μεταξύ εγκρίθηκαν από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών οι αποφάσεις παλαιότερης προκήρυξης για την πρόσληψη δύο παιδιάτρων που θα στελεχώσουν την Μονάδα Νεογνών, ενώ μετά από άσκηση έντονων πιέσεων, αναμένεται αυτή την εβδομάδα η έγκριση και από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη, ο οποίος έως τώρα δεν υπέγραφε την απόφαση λόγω της γνωστής περιοριστικής αναλογίας ( μια προς πέντε) στο θέμα των προσλήψεων.

Να σημειωθεί πως από την στιγμή που θα εγκριθούν οι προσλήψεις των δύο αυτών παιδιάτρων και θα αναλάβουν τις θέσεις τους στην Μονάδα Νεογνών, μαζί με την Διευθύντριά της, που είναι και η μόνη που έχει απομείνει, ίσως να μπορέσει να γίνει το πρώτο βήμα για να μην γίνονται διακομιδές όλων των περιπτώσεων στο Ηράκλειο, αλλά έστω και λίγα νεογνά να μπορέσουν να νοσηλευτούν στην Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας.

Πάντως εκτός των δύο αυτών θέσεων που είναι στο τελευταίο στάδιο της πρόσληψης και εκτός της προκήρυξης των δύο θέσεων που είναι σε εξέλιξη, μόλις δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι παραιτήσεις των δύο νεογνολόγων που έγιναν τον Ιανουάριο, τότε το Νοσοκομείο θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη κάλυψης και αυτών των δύο επιπλέον θέσεων.

Πηγή: flashnews.gr