Ανακλήθηκε και επισήμως η εγκύκλιος για τις μεταβολές σχολικών μονάδων στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση. Όπως είχαμε γράψει επίκεινται νομοθετικές ρυθμίσεις που αυτομάτως καθιστούσαν άκαιρη την εγκύκλιο που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο (αναρτήθηκε από τη ΔΔΕ Φλώρινας) που αναφέρει ότι ενόψει επικείμενων νομοθετικών ρυθμίσεων ανακαλείται η υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ11/21498/Δ4/09-02-2015 εγκύκλιος με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Επαγγελματικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016».

Οι Περιφερειακές Δ/νσεις Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης, οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Επιτροπές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Π.Ε.Ε.Κ.) θα ενημερωθούν σχετικά με νεώτερη εγκύκλιο.

Θυμίζουμε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης είχε αναφέρει στην Ολομέλεια της Βουλής ότι τερματίζεται η πολιτική των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων ενώ επανεξετάζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Καλόγηρος Βασίλειος