Μόνο ένας εισακτέος σε ΤΕΙ στη Ζακύνθο

Στην κατεύθυνση Συντήρηση και προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
22:22
28/08/2014
Μόνο ένας εισακτέος σε ΤΕΙ στη Ζακύνθο
3
loading

Έκπληξη και προβληματισμό προκάλεσε στη διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο η ανακοίνωση ότι μία από τις δύο κατευθύνσεις του (ΤΕΙ) και πιο συγκεκριμένα εκείνη της Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, θα υποδεχτεί την νέα ακαδημαϊκή χρονιά μόνον έναν φοιτητή.

Η παραπάνω εξέλιξη φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα της κατακόρυφης αύξησης της βάσης εισαγωγής στο συγκεκριμένο τμήμα, η οποία ανέβηκε κατά περίπου 5.000 μόρια σε σχέση με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα ο μοναδικός εισακτέος του τμήματος, πέρασε στην κατεύθυνση Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς με βαθμολογία 12.599 μορίων.

Η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δεν έκρυψε την έκπληξη της για τον αριθμό των εισακτέων στην κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ωστόσο δε θεωρεί το γεγονός αυτό ως προπομπό αρνητικών εξελίξεων για το τμήμα της Ζακύνθου.

Ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων νησιών, Γιάννης Δραγώνας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ έκανε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και «απέδωσε την εξέλιξη αυτή στη δυσκολία του μαθήματος «Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο» στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές».

Ο κ. Δραγώνας ανέφερε ακόμα πως «σε ότι αφορά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων πολύ ικανοποιητική είναι η κάλυψη των θέσεων εισακτέων στο ίδρυμα. Συγκεκριμένα έχουμε 454 εισακτέους στα Τμήματα της Κεφαλονιάς, 102 στο Τμήμα Ζακύνθου και 172 στο Τμήμα της Λευκάδας. Έκπληξη αποτελούν τα αποτελέσματα για την κατεύθυνση Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς και μελετώνται τα αίτια που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, όπως για παράδειγμα η δυσκολία του Ειδικού Μαθήματος ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου. Το Τμήμα ωστόσο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, χωρίς πρόβλημα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar va_p

  Τώρα και με τις διαγραφές μόνος του θα μείνει...

 2. avatar τσάο καφάο

  το γεγονός ότι υπήρξε μόνο ένας εισακτέος δεν έγκειται στην αύξηση της βάσεις κατά 5000, καθώς αυτή δεν καθορίζεται από κανένα άλλο παράγοντα πέρα από την βαθμολογία του τελευταίου εισακτέου. άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε μόνο ένας που να έχει επιλέξει την συγκεκριμένη σχολή με τις υπόλοιπες θέσεις να παραμένουν άδειες. αυτός είναι και ο τρόπος που γίνεται η εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή

 3. avatar Χρήστος

  Μία χρονιά για έναν φοιτητή. Δεν συμφέρει να τον στείλουμε να σπουδάσει στο εξωτερικό και να μην γίνονται μαθήματα ;
  Μπααααααα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει