Την επιθυμία του να μην πραγματοποιηθούν απολύσεις εξέφρασε ο νέος Υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση που είχε με τη Συντονιστική Επιτροπή των Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που φθάσει στα χέρια του έγγραφο για απολύσεις.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα ζήτησαν να μην απολυθεί κανείς καθηγητής και να επανέλθει η μισθοδοσία 85 συναδέλφων τους που έχει διακοπεί από τις 22/3. Η αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών έθεσε και το θέμα της επαναφοράς των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν τονίζοντας ότι η κατάργηση αφορούσε την ιδιωτικοποίηση και όχι τον εξορθολογισμό της παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι την Κυριακή ώστε να ενημερωθεί για το θέμα της διαθεσιμότητας δεσμευόμενος ότι θα υπάρξει και νεά συνάντηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα ο κ. Λοβέρδος είχε ελλειπή ενημέρωση για τον αριθμό των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και γι’ αυτό το λόγο έκανε διευκρινιστικές ερωτήσεις προκειμένου να γνωρίζει σε πόσους έχει διακοπεί η μισθοδοσία και πόσοι κινδυνεύουν να απολυθούν.

Η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι ο «απερχόμενος Υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος απέφυγε, κωλυσιεργώντας, να χρεωθεί τις πρώτες απολύσεις (εκπαιδευτικών) στο Δημόσιο, αφήνοντας στο νέο Υπουργό την εκτέλεση αυτού του “συμβολαίου Θανάτου’”. Περιμένουμε από τον νέο Υπουργό Α. Λοβέρδο, ο οποίος δεν ψήφισε πέρσι το νόμο για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, να φανεί συνεπής στις απόψεις του».