Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF και το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité ανανέωσαν και ενίσχυσαν τη συνεργασία τους που χρονολογείται από το 1995 με νέα προγράμματα αναγνωρισμένων νομικών σπουδών με φοίτηση στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι το 2017, το Κολλέγιο IdEF υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή και το Γαλλικό Προξενείο για την παροχή Μεταπτυχιακού προγράμματος Νομικής στη Θεσσαλονίκη και φέτος,  με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των επίσημων εξετάσεων Γαλλικής Γλώσσας στην Αθήνα.

Νομική με φοίτηση στα ελληνικά

Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στους φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα νομικών σπουδών Licence en Droit στην Αθήνα, ή εξ’ αποστάσεως, παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης στα ελληνικά με παράλληλη εκμάθηση γαλλικών για όσους θέλουν να συνεχίσουν στο πρόγραμμα Master en Droit.

Μαθήματα Ελληνικού Δικαίου

Παράλληλα, από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με μαθήματα Ελληνικού Δικαίου προκειμένου να καλύπτει απολύτως όσους πτυχιούχους επιθυμούν να δικηγορήσουν στην Ελλάδα.

20180627_161816
Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, Jean Pierre Astruc και ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Κολλεγίου Ελλάδας, Στυλιανός Αμαργιανάκης

Επίσημη αναγνώριση των πτυχίων Νομικής του Paris 13 – IdEF

Το υπουργείο Παιδείας, μέσω του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), αναγνώρισε επισήμως το Πτυχίο Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité με φοίτηση στο Κολλέγιο IdEF, ως επαγγελματικά ισοδύναμο προς τα πτυχία Νομικής των ελληνικών Πανεπιστημίων. Επίσης οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδας εγγράφουν ήδη από τον Ιούνιο του 2016 τους κατόχους των ως άνω πτυχίων στα Μητρώα Ασκουμένων. Έτσι, το Κολλέγιο IdEF είναι το μοναδικό Κολλέγιο με πτυχιούχους εγγεγραμμένους στους Δικηγορικούς Συλλόγους Ελλάδας, που δικηγορούν ήδη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αναγνώριση πτυχίου Νομικής από το ΣΑΕΠ χωρίς εξετάσεις

Το Κολλέγιο IdEF, είναι το μοναδικό Κολλέγιο για το οποίο το υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε, ότι το πτυχίο Νομικής που απονέμεται από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, είναι επαγγελματικά ισοδύναμο προς τα πτυχία Νομικής των ελληνικών ΑΕΙ, χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.

Υποτροφίες Αριστείας – «Ζω στην Αθήνα – ΣπουδάΖω στην Αθήνα»

Μέσω των υποτροφιών αριστείας το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF συνεισφέρει στο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε νομικές σπουδές, επισήμως αναγνωρισμένες στην Ελλάδα, όλοι οι άξιοι εφόσον τις επιλέξουν. Απόφοιτοι Λυκείου 2018 που θα συγκεντρώσουν αριθμό μορίων

  • μεγαλύτερο η ίσο με τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ για το 2018 μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας που αντιστοιχεί στο 75% των διδάκτρων.
  • από 17.001 έως τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας που αντιστοιχεί στο 50% των διδάκτρων.
  • από 16.500 έως 17.000 μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας που αντιστοιχεί στο 25% των διδάκτρων.

Για παράδειγμα αν κάποιος συγκεντρώσει 18000 μόρια τότε η υποτροφία του θα είναι 75% των διδάκτρων για το πρώτο έτος. Επειδή, οι υποτροφίες ανανεώνονται για το κάθε ένα από τα επόμενα έτη φοίτησης όταν ο υπότροφος συγκεντρώσει μέσο όρο 15 στα 20 στα μαθήματα του έτους, σημαίνει ότι ο υπότροφος έχει ισχυρό κίνητρο να μελετά σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του.

20180627_162059
Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, Jean Pierre Astruc και ο Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Κολλεγίου Ελλάδας, Στυλιανός Αμαργιανάκης, με την Πρύτανη της Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, Anne Fauchon και τον Διευθυντή του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Hugues Rolan

Μεταπτυχιακό νομικής – Δίκαιο των Επιχειρήσεων

Το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité σε συνεργασία με το Κολλέγιο IdEF, παρέχουν για τέταρτη ακαδημαϊκή χρονιά στην Αθήνα, και για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη εξ’ αποστάσεως Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Νομικών σπουδών κατεύθυνσης Εμπορικού Δικαίου διάρκειας ενός έτους (ή 2 έτη για part-time φοίτηση). Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Paris 13 παραμένει ένας γενικός μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών Νομικής παρόλη την εξειδίκευσή του. Είναι ιδανικός τίτλος και συνιστάται για την ενασχόληση με τα πιο αξιοζήλευτα νομικά επαγγέλματα (Δικηγόρος εμπορικού Δικαίου, νομικός σύμβουλος εταιριών, δικαστής, συμβολαιογράφος, κ.α.). Απευθύνεται σε όσους δεν επιθυμούν να περιορίσουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες στα στενά όρια της Ελληνικής αγοράς εργασίας, αλλά δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν άμεσα την μετάβαση τους στο εξωτερικό για μεταπτυχιακές σπουδές και αναζήτηση εργασίας. Περισσότερες πληροφορίες, για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα Νομικής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου IdEF.