Θα λυθεί το άμεσα το πρόβλημα των κλειστών σχολείων στη νησιωτική χώρα και σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Ηλεία όπου εντοπίζεται μεγάλος αριθμός κενών δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή της «Στο Κόκκινο» και στη δημοσιογράφο Τζούλυ Τσίγκα ενώ δόθηκε από την υπουργό η 10η Οκτωβρίου ως ημέρα ορόσημο της συμπλήρωσης των κενών των σχολείων γενικώς.

Αναφορά έγινε από την κ. Αναγνωστοπούλου στα Ειδικά Σχολεία. «Είναι σημαντικό της Ειδικής Αγωγής τα σχολεία να λειτουργού» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας. «Είναι το πρώτο να αρχίσουμε από τις δομές και μετά να πάμε στους εκπαιδευτικούς» δήλωσε η κα Αναγνωστοπούλου αναφερόμενη στην αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να λειτουργήσουμε τιμωρητικά.

Για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς η υπουργός ανέφερε ότι το κράτος έχει την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα επανέλθουν στο υπουργείο Παιδείας.

Για την επιβολή του ΦΠΑ 23% δήλωσε «μακάρι να μας διευκολύνει το υπουργείο Οικονομικών», επισημαίνοντας ότι ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ήθελε να τεθεί ΦΠΑ αλλά μπήκε από την Κομισιόν. «Τα φροντιστήρια απευθύνονται στις λαϊκές τάξεις και δεν απευθύνονται στη μπουρζουαζία» ανέφερε η υπουργός.

«Σεβόμαστε τη Θρησκεία, την Εκκλησία, το χώρος της και εκεί που ασκεί τα δικαιώματά της, αλλά υπάρχει και ένας δημόσιος χώρος όπου το κράτος είναι υποχρεωμένο να εξασφαλίσει την ανεξιθρησκία» δήλωσε η κα Αναγνωστοπούλου ενώ για την εγκύκλιο απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών η υπουργός ανέφερε ότι δεν πρέπει να δηλώνει κανείς σε δημόσιο έγγραφο τι είναι ή τι δεν είναι. «Κακώς δεν το καταργήσαμε και πρέπει να το καταργήσουμε άμεσα», σημείωσε η υπουργός.