Αιτήσεις για 130 θέσεις βρεφονηπιοκόμων για παιδιά ηλικίας 0-3 ετών δέχεται η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO). Όσοι επιλεχθούν θα εργαστούν κυρίως σε Βρυξέλλες και Ίσπρα, ενώ η απορρόφηση θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 3 ετών και συγκεκριμένα από το 2016 έως το 2019.

Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων είναι η 23η Ιουλίου. Όσον αφορά τα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι σύμφωνα με σχετικό κείμενο απαιτείται πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας (post-secondary education) εκπαίδευσης στην προσχολική φροντίδα και εκπαίδευση.

Εναλλακτικά πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε άλλο τομέα όμως θα πρέπει να έχουν εμπειρία στην προσχολική φροντίδα τουλάχιστον δυο χρόνια. Επίσης μπορεί κάποιος να διεκδικήσει θέση αν έχει απολυτήριο λυκείου στον τομέα της προσχολικής φροντίδας και εκπαίδευσης ή και σε άλλο τομέα με εμπειρία τουλάχιστον 3 χρόνια ή δίπλωμα υποχρεωτικής εκπαίδευσης και συνολικά 8 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τη γνώση ξένων γλωσσών, σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν σε ικανοποιητικό βαθμό, επίπεδο Β2 Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά.

Ο μισθός ανέρχεται στα 1.943 ευρώ για εργασία 40 ωρών την εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σχετικό δικτυακό τόπο.