Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη ενώ δίνεται «μάχη» από όσους θέλουν να γλιτώσουν την ψηφιακή ταυτότητα που κάνει «πρεμιέρα» τον Σεπτέμβρη. Μεταξύ των πολιτών που περιμένουν στις ουρές για να βγάλουν την παλιά ταυτότητα και έτσι να μην χρειαστεί να εκδώσουν την ψηφιακή ήταν και μία γυναίκα που μόλις βγήκε από το νοσοκομείο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το cretalive.gr στις ουρές για την έκδοση της ταυτότητας ήταν και μία γυναίκα η οποία είχε υποβληθεί σε σημαντική χειρουργική επέμβαση, έφυγε από το νοσοκομείο και πήγε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πόνος ήταν εμφανής στο πρόσωπο της τόσο που ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί τρόμαξαν μήπως λιποθυμήσει ή συμβεί κάτι απρόσμενα αρνητικό με την υγεία της.

Το αδιαχώρητο έξω από το αστυνομικό τμήμα

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ εδώ και αρκετές ημέρες έξω από το αστυνομικό τμήμα που εκδίδει τις ταυτότητες στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου γίνεται το αδιαχώρητο.

Οι ουρές είναι κάτι το ασύλληπτο αφού οι 3 αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί εξυπηρετούν 30- 35 άτομα την ημέρα. Πλέον η προσέλευση του κοινού είναι 5 φορές υψηλότερη με 150 άτομα περίπου να περιμένουν καθημερινά στις ουρές προκειμένου να αποφύγουν την έκδοση νέας ταυτότητας σε ψηφιακή μορφή.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλοί περιμένουν στα αυτοκίνητα τους από τις 4:30 τα ξημερώματα ώστε να πιάσουν μία καλή θέση στη σειρά! Άλλοι πάλι πηγαίνουν στο Αστυνομικό Μέγαρο εφοδιασμένοι με ομπρέλες για να αποφύγουν τον καυτό ήλιο καθώς είναι πλήρως ενημερωμένοι αναφορικά με το τί πρόκειται να αντιμετωπίσουν.