Ο αεροναυπηγός Φαίδων Καραϊωσηφίδης σε δηλώσεις που έκανε για τον νέο τύπο καναντέρ CL-515, ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν σε περίπου δύο χρόνια, ωστόσο θα υπάρχει μικρή παραγωγή.

«Μέσα σε περίπου δύο χρόνια θα μπορέσει να αρχίσει η παράδοση νέων αεροσκαφών, όμως δεν παράγονται μαζικά αυτά τα αεροπλάνα. Περίπου 8 με 10 τον χρόνο, άρα θα πάρει τουλάχιστον εφτά με οχτώ χρόνια στη συνέχεια», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, τόνισε πως η «παραγγελία του νέου τύπου πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-515 δεν ήταν δυνατή έως τώρα διότι η κατασκευαστική εταιρία περίμενε τις παραγγελίες για να ξεκινήσει την παραγωγή».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει άμεσα σε παραγγελία 12 αεροσκαφών CL-515, που θα πλαισιωθούν από ελληνικές, γαλλικές παραγγελίες και στη συνέχεια από ιταλικές, ισπανικές, πορτογαλικές και κροατικές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας αριθμός 45 έως 50 αεροσκαφών, που θα επιτρέψει στην καναδική εταιρεία να βάλει το αεροπλάνο σε παραγωγή. Έτσι, μέσα σε περίπου δύο χρόνια θα μπορέσει να αρχίσει η παράδοσή τους», σημείωσε στη συνέχεια.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματευόταν εδώ και περίπου ένα χρόνο για μια κοινή ευρωπαϊκή παραγγελία νέων αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης CL-515, στην οποία έρχονται να προστεθούν και οι εθνικές, ανέφερε. Μέσα σε περίπου δύο χρόνια, με την νέα εξέλιξη, θα μπορέσει να αρχίσει η παράδοση νέων αεροσκαφών CL- 515, αλλά εδώ θα πρέπει να βάλουμε την υποσημείωση ότι η παραγωγή δεν θα είναι μεγάλη, δηλαδή δεν παράγονται μαζικά αυτά τα αεροπλάνα περίπου 8 με 10 το χρόνο, άρα η ικανοποίηση θα πάρει τουλάχιστον 7 με 8 χρόνια στη συνέχεια».