Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τo εγκληματικό δίκτυο με τους παράνομες μεταναστευτικές ροές που δρούσε στην Λέσβο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα στο κέντρο φιλοξενίας της Λέσβου διακινούνταν παράνομοι μετανάστες.

Σύμφωνα με το δελτίο του Open 13 άτομα είχαν υποστηρικτικό ρόλο στο συγκεκριμένο κύκλωμα και ουσιαστικά είχαν μετατρέψει σε στρατηγείο τους τη δομή φιλοξενείας μεταναστών στο νησί.

Πρόκειται για κυρίως Αφγανούς που είχαν έρθει απα τα παράλια της Τουρκίας και διέμεναν στο συγκεκριμένο κέντρο μέχρι να εξεταστεί το αίτημα τους για να πάρουν άσυλο.

Μέσα λοιπόν από το κέντρο φιλοξενίας οργάνωναν τα παράνομα ταξίδια μεταναστών από την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα. Εφταναν μάλιστα στο σημείο να απειλούν, να εκβιάζουν και να ξυλοκοπούν τους παράτυπους μετανάστες μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν έγινε μια ληστεία μέσα στο κέντρο φιλοξενίας και αφού εξιχνιάστηκε η υπόθεση, κατέσχεσαν τα κινητά των Αφγανών. Εκεί αποκαλύφθηκε το μεγάλο κύκλωμα και οι παράνομες δράσεις τους.

Οσον αφορά στις δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν ήταν στον επίσημο κατάλογο των ΜΚΟ στην χώρα μας δεν είναι η πρώτη φορά που σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία.

Πρόκειται για δύο ΜΚΟ που ήταν γνωστές στις αρχές από το 2021 όπου και τότε η αστυνομία είχε σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για σοβαρές κατηγορίες. Αναμεσά τους ήταν η διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, εγκληματική οργάνωση και κατασκοπεία.